avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa de lichidare, inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa de lichidare, inventar

Sunt in preaviz de 5 zile. Lucrez la punctul de lucru al firmei (judet Arges), firma avand sediul social in Rm Valcea (judet Valcea). Va rog respectuos sa-mi spuneti-
1. Unde sunt depuse cartile de munca (ITM Arges sau Valcea)
2. Am obiecte pe inventar dar pana acum nu mi s-a cerut efectuarea inventarului. Trebuie sa-l cer eu? Am lista cu obiectele de inventar, dar este bine ca sa iau eu initiativa?
3.Are legatura fisa de lichidare cu predarea inventarului? Mentionez ca mi s-a dat cartela telefonica de la firma (nu masina, laptop sau altceva), cartela pe care vreau sa o predau (trebuie si aceasta predata?).
4. Trebuie sa predau si echipamentul de protectie (de ex manusi, halat, casca, vesta reflectorizanta)?
5. Cand se elibereaza fisa de lichidare si daca se trimite la locul unde am lucrat, sau trebuie sa ma duc la R Valcea
6.Se pate inchide cartea de munca fara fisa de lichidare?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: magdalena_i , utilizator 21:04, 6 August 2009
1. Cu siguranta cartile de munca sunt in orasul unde societatea isi are sediul.
2. Ar fi o dovada de corectitudine din partea dvs sa solicitati efectuarea inventarului daca aveti gestiune.
3. Din fisa de lichidare rezulta sa dvs nu aveti nici o datorie catre societate, aste implica si echipamente, scule, etc, obiecte pe care dvs le-ati primit de la societate si trebuiesc predate.
4. Trebuie sa predati tot.
5. Fisa de lichidare o elibereaza dep. Resurse Umane, o completeaza seful direct pentru ca el stie ce are sau nu are angajatul de predat, apoi se semneaza de seful direct si de Financiar. De obicei sa face in dublu exemplar, unul ramane la dosarul dvs si unul la dvs. Cel o intocmesc la sfarsitu rogramului de lucru al persoanei respective, in ultima zi de munca si o predau pe loc.
Va multumesc pentru raspunsuri. Mai am urmatoarele nelamuriri:

1. Va trebui sa ridic cartea de munca de la angajator sau de la ITM?
2. Este bine ca in cererea de efectuare a inventarului sa solicit si determinarea bunurilor pe care trebuie sa le predau in vederea eliberarii fisei de lichidare? (Situatia este tensionata si imi este teama sa nu ramana ceva nepredat si sa am probleme mai tarziu)
3.Lucrez la punctul de lucru (Arges) in productie, celelalte compartimente sunt la Valcea, fisa trebuie semnata de responabilii compartimentelor de la Valcea, cum sa procedez pentru a o lua (trebuie semnata)?
Va multumesc frumos
1.Normal ar fi sa va luati cartea de munca de la societate. Acolo ati depus-o nu la ITM, dar am vazut multe cazuri in care angajatorii au trimis fostii angajati sa isi ridice singuri de la ITM cartea de munca.
2.Ar fi foarte bine sa faceti asa si ar trebui sa aprecieze.
3. La punctul de lucru nu exista un sef?
Fisa de lichidare trebuie semnata de: gestionarul unitatii (sau cel caruia dvs.predati obiectele de inventar), seful comp. financiar si seful comp.personal. La punctul dvs. de lucru trebuie sa fie cineva care se ocupa de preluarea obiectelor de inventar de la cei care pleaca. La data incetarii contractului trebuie sa aveti completata fisa si predate obiectele pentru ca se pot naste ulterior debite si nu o sa va convina.
Daca nu aveti fisa de lichidare si nu sunt sanse sa o obtineti, faceti o lista cu obiectele ce trebuie predate si in preyenta unor martori, predati-le cui trebuie, cu semnaturi.
Veti rade.... eu sunt seful (sunt inginera)....... fratele administratorului (care nu are studii de specialitate, este un simplu mecanic) se va ocupa (deja se ocupa) de bunul mers al productiei, practic seful meu direct este administratorul (conform organigramei). V-am intrebat pentru ca vreau sa fiu in regula, sa nu ajung sa am problme in timp. Totusi eu nu pot face distinctie intre predarea inventarului (acel proces verbal predare primire) si fisa de lichidare, sunt acelasi lucru? Care este deosebirea? Multumesc pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am o intrebare legata de nota de lichidare si cartea de munca. Mi-am dat demisia de la firma la care lucram si fostul meu sef nu vrea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Gestinar vs magaziner oana_cosmote3 oana_cosmote3 Buna ziua! As vrea sa va rog daca este posibil sa-mi detaliati si mie diferenta dintre un magaziner si un gestionar.Dupa parerea mea magazinerul este cel care ... (vezi toată discuția)
Ce documente trebuie sa primesc la expirarea perioadei de preaviz viu viu Sunt in preaviz de 10 zile (art 65 Codul Muncii), pe 11 septembrie se expira perioada de preaviz. Am obiecte pe inventar, si am primit acum o luna echipmament ... (vezi toată discuția)