Am o intrebare, daca un salariat se afla in concediu fara plata pe o perioada de o luna de zile, i se poate inceta contractul cu acordul partilor in timpul concediului?
Pe perioada CFP contractul de muncă este suspendat şi nu poate înceta decât conform art. 55 lit. a)(de drept). Dacă doriţi să incetaţi conform art. 55 b (acordul părţilor) prima dată trebuie să faceţi o cerere de reprimire la locul de muncă şi mai apoi să faceţi cererea de demisie cu acordul părţilor
Asta mi se pare si mie o situatie corecta, adica pana la urma concediul fara plata a fost solicitat de catre salariat, angajatorul i-a dat acordul, insa tot din initiativa salariatului vine si incetarea.
Deci sa inteleg ca daca salariatul doreste incetarea cu acordul partilor a contractului sau, si face o cerere catre angajator, contractul sau poate fi incetat fara probleme.
Am inteles bine ?
Legea 76/2002
monik
buna ziua. legea 76 se aplica numai concedierilor colective sau si celor individuale?
cazul meu este incetarea CIM prin acordul partilor si doream sa stiu cum ... (vezi toată discuția)