avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Supraveghere audio-video - legala sau nu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Supraveghere audio-video - legala sau nu

Buna ziua ! am lucrat la o gradinita de copii unde conducerea a montat in bucataria unde lucram o camera de supaveghere audio/video in urma careia ,atat eu cat si colega mea ,am fost sanctionate si date afara din serviciu ,pe falsul motiv ca avem un comportament si un limbaj agresiv la locul de munca si ca bucatarii trag de timp la prepararea hranei. Am dat in judecata gradinita si spre surprinderea mea ,am pierdut procesul ,instanta considerand ca angajatorul are dreptul sa-mi monitorizeze activitatea audio si video ,chiar daca nu am fost notificata conform legii si ca nu se considera discriminare faptul ca dintre toti angajatii ,doar noi eram supravegheate la locul de munca . Stiam ca supravegherea audio a angajatilor este interzisa ,mai ales ca suntem niste amarati de bucatari ,nu informaticieni sau angajati care lucreaza cu public. Va rog sa-mi spuneti daca sunt legale totusi camerele audio/video si daca as putea folosi decizia eronata a instantei ca proba contra gradinitei care m-a concediat cu ajutorul acestor camere. Va multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 27 Martie 2016
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]
Va multumesc frumos pentru directionarea spre raspunsurile pe care le citisem deja inainte de a intenta proces si in baza carora eram sigura ca voi si castiga procesul. Ideea este ca nici eu nu am stiut pana am vazut decizia instantei ca ,aceste camere erau si audio . Este cred o incalcare a legii pe care nu inteleg de ce judecatorii nu au vazut-o ,sa nu mai spun ca nu s-au uitat nici la faptul ca nu am fost informata in nici un fel de aceasta supraveghere . ANSPDCP nu primeste nici o sesizare daca aceiasi problema a fost inaintata si in justitie . Cum as putea sa-i sesizez sa indrepte aceasta ilegalitate ?
Hotararea este definitiva , in sensul ca nu se mai poate exercita nicio cale de atac?

Hotararea nu este definitiva inca ,dar nu am fost acasa cand a sosit plicul de la tribunal si nu am putut sa fac apel intermen legal de 10 zile cum da instanta . Nu stiu daca mai am vreo sansa acum sa mai fac ceva :(
Puteti solicita repunerea in termenul de apel . Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedeşte că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.

Alte discuții în legătură

Dreptul angajatorului de a-și supraveghea angajații kikybaly kikybaly Nu știu dacă aici trebuie să postez, însă nu am găsit altă secțiune care să aibă discuții despre dreptul la intimitate. Știu că anul trecut s-a ... (vezi toată discuția)
Monitorizare audio/video Rainwatch Rainwatch Sotia mea lucreaza la un magazin alimentar, iar de curand seful ei a schimbat camerele cele vechi si au pus camere video si audio. Am mai cautat pe net dar nu ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere vizual si audio Dana Muresan Dana Muresan Buna, as dori sa ma lamuriti cu o chestiune, este legal ca angajatorul sa instaleze in incinta birourilor unde lucraza angajatii camere de filmat care sa ... (vezi toată discuția)