avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare produse online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare produse online

Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de vanzare de produse second-hand pe diverse site-uri.
Am cumparat recent cateva produse de pe un site din afara si as vrea sa le vand pe site-uri in Romania pentru a scoate un mic profit. Profitul per produs este in jur de 40-50 lei , dar daca vand 10-12 produse, se aduna cativa bani. Mentionez ca produsele vor fi vandute ca fiind second-hand , nu noi. Doresc sa fac acest lucru pentru a vedea daca pot scoate profit si pentru a strange fondurile necesare pentru a-mi deschide un magazin online.
Intrebarea mea este cum pot desfasura aceasta activitate legal? Este nevoie sa-mi fac o firma? Presupun ca trebuie sa platesc un impozit pentru bani obtinuti din vanzarea produselor.
Imi cer scuze daca postez intrebarea intr-o categorie gresita a forumului sau daca intrebarea a mai fost postata. Este prima oara cand postez pe forum.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cumparare de bunuri sh pe firma ZeTcs21 ZeTcs21 Buna ziua, Detin o colectie de peste 500 de jocuri pentru diverse console. Din acest motiv m-am decis sa deschid un magazin online. Pe langa jocurile ... (vezi toată discuția)
Vanzare pe olx/okazii claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vanzarea de catre persoane fizice pe diverse site-uri online de conert gen olx/ publi24 de bunuri uzate sau noi se considera activitatea comerciala? Poate ... (vezi toată discuția)
Cod caen vanzari second hand la kg ideeculturala ideeculturala Buna ziua. Am un magazin second hand in care vand diverse produse: haine, incaltaminte, gablonturi, etc. Am coduri CAEN necesarii vanzarii produselor cu ... (vezi toată discuția)