avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare de bunuri SH pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare de bunuri SH pe firma

Buna ziua,
Detin o colectie de peste 500 de jocuri pentru diverse console. Din acest motiv m-am decis sa deschid un magazin online. Pe langa jocurile detinute, mai doresc sa cumpar. Noi, de la furnizori, dar si Second Hand de pe diverse site-uri de anunturi. Intrebariile mele sunt:

1. Cum pot vinde cele 500 de jocuri ale mele? Cum le trec pe firma daca nu am nici macar bon fiscal precum le-am cumparat eu.

2. Cum pot cumpara alte produse second hand pe firma, legal? Trebuie sa fac contract de vanzare cumparare la fiecare achizitie? Chiar daca aceasta este de 100 de lei? Spre ex. Cineva imi trimite 10 produse, eu le evaluez la 200 de lei. Cum ii trimit banii unei persoane fizice?

Va rog explicati-mi "mai pe inteles". Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ZeTcs21 , utilizator 04:44, 11 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se intocmeste Borderou de achizitie ( gasiti pe net modelul ) in care se trec datele vanzatorului , produsele , cantitati si pret. In baza acestor borderouri bunurile se receptioneaza in firma . Apoi pot fi vandute de la firma cu factura , evident .
Va mulțumesc frumos ! Acest borderou se completează în ambele cazuri ? Și pentru a trece cele 500 de produse pe firma, dar și atunci când achiziționez produse de la persoane fizice ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da in toate cazurile cand vanzatorii nu intocmesc factura pt ceea ce vand ei .
Va multumesc din suflet pentru raspunsul dvs.
As mai avea cateva intrebari daca se poate.

Sediul social si punctul de lucru poate fi o simpla camera in propria casa? Este necesar ca magazin online sa ofer optiunea de a "vizita" punctul de lucru/biroul? Eventual exista anumite standarde pentru amenajarea punctului de lucru?

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentionez sa deschid un srl cu vanzarea online. Grundy Grundy Buna ziua , intentionez sa deschid un SRL , iar vanzarea sa fie exsclusiv online . Site-ul va fi specializat pe vanzarea de colectionabile / pop culture ( ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)