Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza de calcul CM - salariata revenita din CIC

Buna ziua,
La cateva zile de la revenirea din CIC a unei salariate, aceasta aduce un concediu medical.
Cum se calculeaza baza de calcul pt acest concediu medical?
Varianta mea este: pun salariata sa solicite o adeverinta de la Agentia de Plati cu valoarea indemnizatiei de crestere copil pe perioada in care a beneficiat de indemnizatia in cauza si calculez baza ca fiind aceste venituri, cumulate pe 6 luni/nr. zile lucratoare din lunile respective. Doar ca suma respectiva e o valoare neta si nu bruta..eu as considera ca valoare e atat suma bruta, cat si neta, doar ca nu se retin contributii/impozit.
E corect rationamentul meu? Si care ar fi temeiul legal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 14:03, 11 Martie 2016
1. Da, este corect si legal cum vreti sa procedati.

2. - Indemnizatia pentru CCC are valoare neta deoarece din ea nu se fac retineri de impozit si contributii.
- In functie de scopul in care o utilizati (cum ar fi pentru indemnizatia de concediu medical) ea poate fi considerata si valoare bruta.
Va multumesc frumos pentru promptitudinea dumneavoastra si pentru exactitatea raspunsului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical luat imediat dupa ccc? orora orora Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza concediul medical cu cod 01 imediat dupa CIC. Se iau in calcul veniturile din indemnizatia de crestere copil ? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical adrianasef adrianasef Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil din 7 aprilie , concediu care se va incheia in ianuarie cand copilul va face un an. In aceasta perioada am fost ... (vezi toată discuția)
Baza cm dupa cic grigoreelenacristina grigoreelenacristina Buna ziua, Care este baza CM pentru o salariata care a venit din CIC in urma cu 1 luna? Mi-a adus o adeverinta de la AJIPS , dar in aceasta este mentionat ... (vezi toată discuția)