avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort/ Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort/ Prima Casa

Buna ziua, in timpul casatoriei am achizitionat un imobil prin Prima Casa, beneficiarul creditului fiind sotul, iar eu coplatitor. Am decis sa divortam, dar nici unul dintre noi nu doreste sa pastreze acest imobil. In urma unei discutii, sotul a fost de acord sa cedeze dreptul lui de propietate in favoarea mea si a copilului. Pentru mine, ideal ar fi sa pot schimba acest imobil cu un altul. As vrea sa stiu procedura legala si pasii de urmat. Sunt sceptica avand in vedere faptul ca salariul meu nu depaseste 1000 lei, dar primesc ajutor financiar din partea familiei, iar plata ratei lunare ( 180€) nu reprezinta o problema si nu va afecta stilul de viata atat al meu cat nici al copilului (4ani). Copilul ramane in grija mea iar sotul va plati pensie alimentara. Nu as dori sa raman fara proprietate, daca solutia gasit de noi nu este posibila, cum as putea altfel proceda in situatia mea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:04, 12 Martie 2016
Chiar daca sotul este beneficiarul creditului apartamentul este considerat bun comun intrucat a fost achiztionat in timpul casatoriei.
Trebuie sa faceti parta iar pentru a deveni proprietarul intregului apartament trebuie obtinut in primul rand acordul bancii,
Daca nu veti prezenta dovada veniturilor care sa acopere ratele este posibil ca banca sa declare creditul scadent si sa va oblige la plata anticipata a creditului.
Din pricina salariului dvs din contractul de munca nu aveti solutii nici sa preluati creditul, nici sa schimbati ap dupa partaj.
daca nu se poate sa obtineti o crestere a venitului macar pt o perioada de timp, faceti schimbul acum de locuinta tot prin programul prima casa si abia apoi faceti partaj, daca nu va incadrati sa preluati creditul, ala ramane al lui si ii platiti dvs ratele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj breazzu breazzu Buna dimineata! Divortez si am nevoie de putin ajutor! Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)
Partaj - apartament cu credit ipotecar anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine ca sunt foarte stresata si nu mai stiu cum sa rezolv problema. Am divortat pe cale amiabila din culpa comuna. Acum ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj danaanca danaanca Eu si sotul suntem in divort.In urma discutiilor am decis sa donam apartamentul fetitei.Fetita este minora ,are 9 ani,iar apartamentul este achizitionat cu ... (vezi toată discuția)