shomo a scris:
2) Parintele nerezident va avea dreptul sa opteze ptr continuarea legaturilor cu minorii, in caz afirmativ instituindu-se in sarcina acestuia obligatii de intretinere si de legaturi personale.
3) In baza veniturilor dovedibile ale ambilor parinti se va stabili bugetul minim de intretinere al minorilor, respectiv cota si forma de participare a ambilor parinti, nerezidentul avand acelasi drept de a-si executa obligatia in natura, ca si rezidentul
4) Obligatia de legaturi personale a minorilor cu nerezidentul va cadea in sarcina ambilor parinti, rezidentul avand obligatia de a permite, respectiv rezidentul avand obligatia de a efectua.Nerespectarea acestei obligatii atrage raspunderea penala a rezidentului, respectiv decaderea din drept a nerezidentului.
5) Autoritatea parinteasca comuna permite si sugereaza o intelegere amiabila intre parinti, in interesul minorilor, intelegere care va fi preluata ca atare de catre instanta. In caz de neintelegere intre parinti privind interesul minorilor, instanta ii va introduce in cauza, numind ptr aceasta un curator care sa le reprezinte interesul.
Domnule shomo, imi permit sa fac cateva comentarii din prisma procentului care nu este prins in minunata noastra lege (copii din concubinaj care nu au fost doriti si care nu isi cunosc decat un parinte).
2. Sunt total de aocrd cu OBLIGATIILE si cu punctul 4 care vine sa completeze acest punct, daca se dovedeste ca este cu rea-credita. Daca rezidentul permite, iar nerezidentul nu isi exprima dorinta ...
3. Si ce ne facem cu veniturile nedovedibile? Pe care le au nerezidentii in general... Si imi permit si o completare: rezidentul isi executa obligatia atat in natura (haine, mancare, jucarii) cat si in bani (intretinere, activitati, etc).
5. Este o mare aberatie din punctul meu de vedere si daca am inteles corect. Ce treaba are un curator? Este o prostie si nu ajuta cu nimic copilul. Daca are 2 parinti dintre care numai pe unul il intereseaza, ce sa faca a treia persoana, straina si usor de cumparat? Cum ajuta acest curator?