avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract arenda fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract arenda fara succesiune

cum inregistrez un contract de arenda la primarie avand in vedere ca titlul de proprietate are ca si proprietar bunicul decedat al celor care ar fi trebuit sa faca succesiune. Deci cei care teoretic au drept pe terenul respectiv nu au nici un act decat titlul de proprietate a decedatului.As prefera daca este o varianta simpla fara a mai fi nevoie de vreo declaratie data la notar. Va rog sa imi spuneti ce variante am. multumesc
Cel mai recent răspuns: alinahedean , utilizator 11:26, 14 Martie 2016
Buna ziua,
Daca sunteti arendasul, nu aveti nicio modalitate.
Ati incheiat un contract cu niste neproprietari.
mostenitorii trebuie sa dezbata succesiunea si apoi sa incheie acte de dispozitie (arenda)
Dezbaterea succesorala poate fi realizata oricand(succesiunea este deschisa, asadar, prin moartea lui de cujus ).



Certificatul de mostenitor atesta cota-parte din dreptul de proprietate, masa succesorala, face dovada calitatii de succesor.

Pe cale notariala , daca exista intelegere, se poate proceda la dezbaterea succesorala, fiind citati toti mostenitorii.

In cazul in care exista disensiuni, dezbaterea este realizata in fata instantei de judecata .(tranzactia consfinteste vointa partilor, intr-o hotarare de expedient ).


Nimeni este obligat sa ramana in indivizune.Starea de coproprietate poate fi sistata oricand, pe cale notariala sau pe cale judecatoreasca.



Neacceptarea succesiunii in termen legal ii face pe succesibili straini de succesiuni.

Ulterior, poate fi perfectat contractul de arendare, act de administrare a bunului .
nu prea am inteles nimic, nu cunosc termeni juridici. va rog asa pe intelesul meu. Pot sa fac? sau nu? si daca da ce sa le spun celor de la primarie. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor dsmihalea dsmihalea Buna ziua pentru a primi un certificat de mostenitor trebuie sa accept mosteinirea si sa fac succesiune? si ca sa solicit un inventar succesoral trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar mihaela_1968 mihaela_1968 A mai ramas valabil ca succesiunea se face la notar, daca fratii se inteleg, in urma decesului parintilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Succesiune betoven betoven Cum sa poate dezbate succesiunea , daca unu dintre frati trage de timp.? Multumesc mult (vezi toată discuția)