avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legalitatea taxei de stocare perceputa de facultati
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legalitatea taxei de stocare perceputa de facultati

Buna ziua!
Am rugamintea sa-mi raspundeti daca este legala perceperea taxei de stocare pentru diploma de licenta si a foii matricole?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 14 Martie 2016
Facultatea este privata sau de stat ?
Facultatea este privata: Universitatea ,,Petre Andrei"-Facultatea de Drept
Legea nr.1/2011
art. 222
(1) Învăţământul universitar de stat este gratuit pentru cifra de şcolarizare aprobată anual de Guvern şi cu taxă, în condiţiile legii.
(2) În învăţământul universitar de stat gratuit se pot percepe taxe pentru: depăşirea duratei de şcolarizare prevăzute de lege, admiteri, înmatriculări, reînmatriculări, repetarea examenelor şi a altor forme de verificare, care depăşesc prevederile planului de învăţământ. De asemenea, se pot percepe taxe şi pentru activităţi neincluse în planul de învăţământ, conform metodologiei aprobate de senatul universitar.
....

art. 231
Sursele de finanţare ale instituţiilor de învăţământ superior particulare şi confesionale particulare sunt compuse din:
a) sumele depuse de fondatori;
b) taxe de studiu şi alte taxe şcolare;
c) sponsorizări, donaţii, granturi şi finanţări acordate pe bază de competiţie, exploatarea rezultatelor cercetării, dezvoltării, inovării şi alte surse legal constituite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe percepute pentru eliberarea unor documente şcolare gabriel1974 gabriel1974 Unele scoli percep taxa pentru eliberarea unor documente scolare(adeverinte,foi matricole,diplome de studii,etc) as dori sa stiu care este baza legala in urma ... (vezi toată discuția)
Foaia matricola liceu AlexandraIstrate09 AlexandraIstrate09 Ca sa iau foaia matricola trebuie sa platesc o contravaloare de 50 lei? Mi se pare absurd avand in vedere ca nu am auzit sa se plateasca foaia matricola. Ori ... (vezi toată discuția)
Înființarea unui ong in vederea deschiderii unei scoli primare private Rodivas Rodivas Buna ziua, As dori sa aflu dacă in vederea infiintarii unei scoli primare private e mai bine sa pornim acest demers prin intermediul unei fundații sau ... (vezi toată discuția)