avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Foaia matricola liceu
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Foaia matricola liceu

Ca sa iau foaia matricola trebuie sa platesc o contravaloare de 50 lei? Mi se pare absurd avand in vedere ca nu am auzit sa se plateasca foaia matricola. Ori incearca sa faca un ban cinstit doamna directoare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 22 Iulie 2018
Daca este vorba de o foaie matricola emisa cu multi ani in urma, prin hotarare a conducerii scolii, pentru a se cauta prin arhiva se pot percepe astfel de taxe.
Puteti intreba ce act normativ a instituit taxa respectiva.
Legea 1/2011
art. 108
(1) Unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține venituri proprii din activități specifice, conform legii, din donații, sponsorizări sau din alte surse legal constituite.
.....

Prin urmare, consiliul de administrație al unității de învățământ poate decide anumite taxe pentru eliberarea unor acte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe percepute pentru eliberarea unor documente şcolare gabriel1974 gabriel1974 Unele scoli percep taxa pentru eliberarea unor documente scolare(adeverinte,foi matricole,diplome de studii,etc) as dori sa stiu care este baza legala in urma ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taxei de stocare perceputa de facultati Bratila Bratila Buna ziua! Am rugamintea sa-mi raspundeti daca este legala perceperea taxei de stocare pentru diploma de licenta si a foii matricole? (vezi toată discuția)
Recuperare foaie matricola atir atir As dori sa stiu cum pot sa recuperez o foaie matricola de la o scoala postliceala desfiintata, mai exact unde trebuie sa ma interesez de arhiva Multumesc (vezi toată discuția)