avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

buna ziua!eu si cu inca o colega am girat o alta colega de serviciu cu un credit car intre timp persoana pe care am girat nu a mai platit ratele la car si acum imi vine oprire pe pensie sa platesc toata suma restanta numai eu ( intre timp am devenit pensionara)intrebarea ar fi dece trebuie sa suport numai eu datoria cand mai este inca o persoana care a girat si care inca lucreaza tot la aceeas inteprindere .reprezentanti car-ului au trimis dosarul catre executorul judecatoresc omitand si numele celuilalt girant ma intreb daca chestia asta este legala poate creditorul sa cera recuperarea sumei numai de la un girant in anumite conditi? eu daca pana la urma o sa platesc creditul persoanei respective mai pot sa imi recuperez bani daca da in ce conditi. multumesc

Cel mai recent răspuns: hero , utilizator 13:20, 16 Martie 2016
Buna ziua,
Probabil ca CAR -ul ca o sa trimita si colegei o adresa de infiintare a popririi, la serviciu. La Casa de Pensii nu puteau sa o mentioneze si pe fosta colega in adresa de infiintare a popririi pentru simplul motiv ca aceasta nu figureaza in evidentele acelei institutii si ar fi fost inutila.
Procedura este aceeiasi la toti executorii : se trimite poprire pe intreaga suma, la toti cei care au girat, in vederea recuperarii cat mai rapide a debitului.
Pentru a va recupera banii, dumneavoastra trebuie sa va indreptati, separat, cu actiune in instanta, impotriva persoanei pentru care ati girat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Adeverinta girant fara consimtamantul de retinere al angajatorului Alis07 Alis07 Buna ziua.Va rog o lamurire.Am girat un prieten la un CAR in baza unei adeverinte angajament de plata care este semnata si stampilata de unitatea unde lucrez ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani car Rojo Rojo Titularul unui imprumut la un CAR a decedat, iar asociatia da la un executor dosarul de recuperare de bani ... Executorul deschide 3 dosare pentru cei 3 ... (vezi toată discuția)