avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Subventie acordata pentru transport in comun
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Subventie acordata pentru transport in comun

Se acorda de catre primarie subventie societatii de transport local pentru abonamentele emise diferitelor categorii de calatori bineinteles prin HCL.Se prezinta de catre societatea de transport situatii centralizatoare cu abonamentele emise in luna precedenta pana la data de 10 a lunii urmatoare. Facturarea subventiei conform HCL si a legii 51/2006 R se face pana la data de 15 a lunii urmatoare emiterii abonamentelor. Societatea de transport factureaza subventia pentru luna februarie la data de 29.02.2016 motivand faptul ca inregistreaza subventia pe baza acestei facturi. Cum se inregistreaza in contabilitate aceasta subventie? Data inscrisa pe factura este corecta in situatia prezentata?
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 18:51, 16 Martie 2016
Factura va fi înregistrată în contabilitatea dvs și a societății de transport în luna în care a fost emisă.
Data facturii este corectă, se încadrează în prevederile HCL: până la data de 15 a lunii următoare emiterii abonamentelor.
Am uitat sa precizez ca in prealabil societatea de transport are obligatia prezentarii decontului cu abonamentele emise, decont pe care il transmite intotdeauna pana la data de 10 a lunii urmatoare, primeste acceptul primariei si apoi emite factura. Precizarile sunt specificate in HCL. Asa incat data emiterii facturii este anterioara prezentarii decontului si acceptului pentru emiterea facturii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bilete de transport sirbu elena sirbu elena dragi contabili va rog sa ma luminati si pe mine. am urmatoarea speta: o persoana circula cu un mijloc de transport persoane interjudetean de 10 ori pe luna. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu transportul salariatilor m_nitu m_nitu Buna dimineata! Am si eu o intrebare: ce documente trebuie sa aduca salariatul pentru a i se deconta cheltuielile cu transportul la si de la locul de munca? ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli pe firma. elena13 elena13 Buna ziua. Ma intereseaza o parere despre decontarea chelt. de transport facturate de firma de transport pe firma noasta[b]. Firma noastra a facut demersuri la ... (vezi toată discuția)