avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara si ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara si ordin de restrictie

In 2010 fostul meu sot si-a gasit pe altcineva si a deschis divort. Nu am avut bunuri de impartit, doar un copil minor (acum are 15 ani), dar el a fost de acord sa ramana la mine. Atunci nu avea serviciu si nu a platit deloc pensia alimentara hotarata de Instanta, nici nu a respectat zilele de vizita. Dupa un timp, a recunoscut ca a gresit si a revenit acasa. Ne-am impacat, dar nu ne-am recasatorit. Totul revenise la normal pana in ianuarie 2016 cand am aflat ca are o alta relatie. Acum a plecat iar si este clar ca nu mai exista cale de impacare. 1. Pentru ca el nu va plati de buna voie pensia alimentara, ce pot face eu?
Macar de acum inainte, ca retroactiv nu mai cer nimic, oricum ar fi in zadar! Pot trimite o copie a horatarii judecatoresti la actualul sau loc de munca, iar firma respectiva sa-i poate pune poprire pe salariu si sa-mi trimita banii sau trebuie sa-l dau in judecata? Problema este ca nu am nici timp, nici bani pentru a umbla prin tribunale si incerc sa gasesc o solutie. Nu vreau sa faca inchisoare, vreau doar sa se achite de obligatii.
2. Atunci cand a plecat din casa a luat si unele lucruri, fara stirea noastra, iar pentru modul in care s-a purtat copilul nostru nu mai vrea sa-i vorbeasca. Totusi, eu nu i-am interzis sa-l vada, chiar am incercat sa-l fac pe copil sa inteleaga ca el nu are nicio vina si ca parintii il iubesc oricare ar fi neintelegerile dintre ei. Doar l-am rugat pe fostul sot sa ne anunte cand vine, dar nu face acest lucru si ne trezim cand ne asteptam mai putin cu el in casa. Pentru a nu se mai repeta asa ceva, pot obtine un ordin de restrictie? Cum?
Va multumesc frumos pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: mary2 , utilizator 20:13, 24 Martie 2016
Buna ziua,
1. Incercati sa-l contactati si sa-i explicati ca daca nu plateste regulat pensia actualizata (1/4 din venitul sau actual sau daca nu are serviciu 1/4 din venitul minim pe economie0 atunci il veti actiona in instanta civila pentru majorarea pensiei si ii veti face plangere penala pentru abandon de familie. Poate merge.
Daca nu intelege de buina voie, atunci ni aveti alta solutie decat:
a. Va adresati unui executor si prin acesta ii executati salariul lunar pentru pensie;
b. Ii faceti plangere penala si dupa ce da cu subsemnatul la politie plateste sigur.
2. Va trebui sa solicitati in instanta stabilirea unui program clar de vizitare si daca vine in afara lui chemati 112. Va sfatuiesc sa schimbati si iala la usa.
Nu cred ca va trebuie ordin de restrictie.
Daca copilul are 15 ani isi poate exprima singur punctul de vedere si sa plece daca nu vrea sa il vada.
Cum de va treziți cu el în casa? S-a mutat cu bagajul? Schimbați yala, sa ceara partajul dacă ap e bun comun.
Cu vorba buna i-am explicat de nenumarate ori sa-si achite obligatiile, dar fara rezultat. Voi recurge la celelalte metode expuse de dumneavoastra. Va multumesc frumos pentru raspuns!
Casa in care locuiesc este a mamei mele, locuim impreuna cu ea. El are adresa de domiciliu pe cartea de identitate in alta parte. Nu avem bunuri comune. Va multumesc frumos pentru raspuns!
Lucrurile personale, hainele si le-a luat.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vin la dvs cu o intrebare in speranta ca cineva ma ... Mariangab Mariangab Buna ziua, vin la dvs cu o intrebare in speranta ca cineva ma poate ajuta sa fac cateva demersuri fara a avea probleme Fosta mea partenera(nu suntem ... (vezi toată discuția)
Violenta psihologica și autoritate părintească exclusiva Ana Ciodar Ana Ciodar Bună dimineața! Am și eu o întrebare 2 în 1: Prima legata de abuzul psihologic în relația cu partenerul. Când nu ne înțelegem sau când nu ii ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala la apartament dupa divort, fara partaj Vicky1 Vicky1 Buna seara, As dori si eu un sfat in legatura cu situatia mea. Sunt divortata din septembrie 2014, fiind si un apel finalizat in octombrie 2015. Domiciliul ... (vezi toată discuția)