avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii terasa etaj retras
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii terasa etaj retras

Buna ziua,
Locuiesc la bloc, la ultimul etaj. Acest etaj este retras fata de restul etajelor, asadar am o terasa in proprietate, sub care se afla un alt apartament.
Poate fi considerata aceasta terasa in acelasi mod ca si acopersiul in vederea participarii tuturor locatarilor la reparatia hidroizolatiei?

Deci, cand ploua, ploua direct pe terasa. Cui in revine obligatia asigurarii hidroizolatiei, doar propietarului, sau intregii asociatii, dat fiind ca tine loc de acoperis pentru etajul inferior?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Violeta Popovici , utilizator 10:21, 7 Decembrie 2022
"Terasa" este folosita ca balcon/logie? Este cuprinsa in actul dvs. de proprietate? Este utilizata de mai multi proprietari? Este hidroizolata in prezent?
Este folosita ca balcon, este in actul meu de proprietate, deci folosita doar de mine. Are ceva hidroizolatie, e bloc nou, dar se pare ca prin alte zone (alte terase vecine) deja apar probleme de hidroizolatie.
Fiind in propritatea dv., cu folosinta exclusiva, va revine greaua sarcina de a o repara in caz de stricaciune.
Si daca este vicu ascuns - bloc nou recent cumparat - este strict problema mea vs dezvoltator sau Asociatie vs dezvoltator?
Daca sunt vicii ascunse tot dv. reparati, dar puteti sa-l dati in judecata pe dezvoltator, daca considerati ca vi le-a ascuns la cumpararea apartamentului.

Nu puteti sa puneti problema reparatiei de catre asociatia de proprietari. E ca si cum daca peretii interiori cad peste dv. - proprietate privata ca si terasa de care vorbiti - pentru ca au avut vicii ascunse, ati dori ca acestia sa fie pusi la loc de catre asociatie.

Alte discuții în legătură

Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata viorelh viorelh Buna seara, As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si ... (vezi toată discuția)
Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)