avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Infiintare SRL in concediu de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Infiintare SRL in concediu de boala

buna ziuya,
In concediu de boala (mai am 4 luni), pot sa infiintez SRL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 18 Martie 2016
Da, puteti infiinta asa ceva, intrucat niciun act normativ nu va interzice sa infiintati un SRL pe durata unui concediu medical.
si ma pot pune pe mine cq si angajat?
1. Da, va puteti angaja ca si salariat la SRL.

2. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu norma intreaga cu acel SRL chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga si care este suspendat .
sa va zic toata speta : am fost angajata la o firma, de unde am plecat in maternitate.... am picat in TBC, mi-a expirat concediul de matern., am fost reluata pe hartie si pusa in conc. de boala pe 6 luni..... dupa cate stiu eu, nu am voie sa ma angajez altundeva, deoarece ar trebui sa stau in pat, sa iau medicamentele si sa ma odihnesc, teoretic....
Medicamentele le iau, iar datorita faptului ca ma simt bine, plamanii imi sunt spre vindecare, as dori sa-mi deschid acuma un srl/pfa, sa comercializez produse de panificatie (paine, covrigi, saratele), deci chiar o micuta afecere
Normal daca eu nu pot lucra la fostul meu angajator, datorita bolli, care necesita inca un tratament de 4 luni, la mine ma pot angaja????
Va puteti angaja la propria firma numai daca va infiintati un SRL.

Alte discuții în legătură

Modificare oug nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate cristina_volf cristina_volf Prin Legea 183/2015 s-a modificat ordonanta 185/2005 prin abrogarea art.3.1 si eliminarea alin.3.1, 3.2 si 3.3 din art.51. Intrebarea este daca aceste ... (vezi toată discuția)
Incapacitate temporara de munca gavrilescudoina2005 gavrilescudoina2005 Buna seara , Angajatorul are dreptul sa verifice la domiciliu un salariat aflat in incapacitate temporara de munca ? Daca da , care este actul ... (vezi toată discuția)
Verificare concediu medical anyanton8 anyanton8 Avem o angajata care are concediu medical cod idem.01 si ne-a anuntat ca este si insarcinata, dar niste terte persoane ne-au anuntat ca defapt ea in aceasta ... (vezi toată discuția)