avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare camera video hol bloc/palier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare camera video hol bloc/palier

Buna ziua,

Stiu ca s-a tot discutat despre acest subiect: "montare camera video palier bloc", am o situatie similara...insa mi s-a spus ca au aparut noi reglementari la legile ce trateaza acest subiect si ca, daca persoana X apeleaza la o fima din lista celor "acreditate" de politie nu are nevoie de acordul vecinilor de palier..persoana X, poate primi, eventual acordul asociatiei de proprietari....sau chiar un vot la o sedinta...chiar daca vecinii de palier nu sunt de acord/ nu sunt prezenti....este posibil asa ceva? la ce se refera noile reglementari?
Multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
yesh, utilizator
Cel mai recent răspuns: yesh , utilizator 12:56, 17 Martie 2016
Avand in vedere caracterul datelor persoanale care se stocheaza prin sistemele de supraveghere,instalarea acestora este supusa legii speciale
Este obligatoriu sa existe acordul tuturor proprietarilor
Referitor la acordul proprietarilor ,intr-o sedinta,chiar si in lipsa acestora...este situatia speciala a adunarii generale ,unde proprietarii pot incheia imputernicire de reprezentare in favoarea unui proprietar
Legea nu limiteaza numarul de imputerniciri cu care se poate prezenta un proprietar la adunarea generala,vid legislativ care in anumite situatii este speculat si apar situatii in care 1 singur proprietar depune 10-20 de imputerniciri...
Buna seara, multumesc pentru raspuns...scuze dar nu prea inteleg... eu stau vis-a-vis de persoana X...eu sunt cel mai bine filmata :) ..cum ramane cu drepturile mele???
cum pot sa-si dea acordul persoane care nici nu stau pe acest palier??? cum ramane cu libertatea mea ?? eu ce sa fac sa ma supun pur si simplu, pentru ca cineva a decis in locul meu??? tot ce am citi pe acest site referea la dreptul persoanei la viata privata..
yesh a scris:

scuze dar nu prea inteleg...

Din postarea dv secundara rezulta clar ca nu ati parcurs cu atentie raspunsul meu,care are continutul
Este obligatoriu sa existe acordul tuturor proprietarilor

cum pot sa-si dea acordul persoane care nici nu stau pe acest palier???

Legiutorul cand a redactat legea nr 230/2007 care guverneaza asociatiile de proprietari,a prevazut dreptul proprietarului,ca in situatia in care acesta din varii motive nu poate participa la adunarea generala,proprietarul sa poata imputernici alt proprietar sa il reprezinte in cadrul adunarii generale
Despre aceasta situatie este vorba si nu despre situatia distincta,in care asociatia de proprietari intentioneaza sa instaleze sistem de supraveghere in imobilul de locuit in comun,
situatie unde legea speciala prevede obligativitatea acordului individual al proprietarilor
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Va rog sa ma scuzati... pentru neintelegere ,

o zi buna!
Buna ziua ,
am gasit pe site-ul ANSPDCP ca sunt anumite conditii pe care persoana care doreste sa depuna plangere trebuie sa le indeplineasca:

[ link extern ]

"- de a nu fi introdus anterior o acţiune în justiţie, cu acelaşi obiect şi aceleaşi părţi,
- numai după ce s-au adresat în prealabil operatorului reclamat.
Conform art. 25 din Legea nr. 677/2001, persoana vizată trebuie să se adreseze operatorului cu 15 zile înainte de a depune plângere la autoritatea de supraveghere"

1) as vrea, daca se poate sa imi spuneti cine este considerat "operatorul"? firma care instaleaza sau persoana X care si-a montat prin aceasta firma acesta camera video?
2)referitor la " În toate cazurile, plângerea trebuie însoţită de dovezi." la ce fel de dovezi se refera??

Va rog frumos, ma puteti ajuta?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
Camere video bloc Waters Waters La blocul in care locuiesc s-a decis instalarea de camere video prin vot majoritar (dar nu unanim) al locatarilor participanti la ultima sedinta de bloc. M-am ... (vezi toată discuția)
Camere video în bloc gabriela constantinescu gabriela constantinescu Camere video în bloc. Rog un avocat sa îmi clarifice dacă montarea camerelor video în bloc, pe holuri,ascensor, etc... necesita acordul TUTUROR ... (vezi toată discuția)