avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare camera video hol bloc/palier
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare camera video hol bloc/palier

Buna ziua,

Stiu ca s-a tot discutat despre acest subiect: "montare camera video palier bloc", am o situatie similara...insa mi s-a spus ca au aparut noi reglementari la legile ce trateaza acest subiect si ca, daca persoana X apeleaza la o fima din lista celor "acreditate" de politie nu are nevoie de acordul vecinilor de palier..persoana X, poate primi, eventual acordul asociatiei de proprietari....sau chiar un vot la o sedinta...chiar daca vecinii de palier nu sunt de acord/ nu sunt prezenti....este posibil asa ceva? la ce se refera noile reglementari?
Multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
yesh, utilizator
Cel mai recent răspuns: yesh , utilizator 12:56, 17 Martie 2016
ynocentta a scris:

Este obligatoriu sa existe acordul tuturor proprietarilor
...........................
legea speciala:hm: prevede obligativitatea acordului individual al proprietarilor

În contextul în care instalarea unui sistem de supraveghere video în condominiu este
necesară în vederea realizării unui interes legitim al asociaţiei de proprietari (asigurarea pazei și protecției persoanelor, bunurilor și valorilor, a imobilelor și a instalațiilor de utilitate
publică, precum și a împrejmuirilor afectate acestora), hotărârea de a instala un astfel de sistem trebuie adoptată în cadrul adunării generale a asociaţiei de proprietari.
Facem precizarea că în cazul invocării unui interes legitim acesta trebuie temeinic
argumentat, conform celor precizate la punctul III.
Regulile stabilite prin Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007, referitoare la
convocarea adunării generale, informarea prealabilă a proprietarilor, condiţiile de organizare a adunării generale şi de cvorum/majoritate pentru adoptarea hotărârilor trebuie respectate de asociaţia de proprietari pentru ca hotărârea instalării sistemului de supraveghere video să fie adoptată legal (constituie dovezi ale convocării şi reconvocării afişul de la avizier şi tabelul nominal convocator cu semnături). Hotărârile adunării generale a asociației de proprietari trebuie aduse la cunoștința proprietarilor, conform Legii nr. 230/2007. Persoanele care nu sunt de acord cu hotărârea adoptată, o pot contesta în termenele și condițiile legale.

sursa: Ghid privind prelucrările de date cu caracter personal efectuate prin intermediul sistemelor de supraveghere video instalate în cadrul asociațiilor de proprietari
[ link extern ]
[ link extern ]

art.25-L230/2007
(2) Hotărârile adunărilor generale vor fi luate cu votul majorităţii membrilor asociaţiei de proprietari prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociaţiei de proprietari pot fi prevăzute şi alte condiţii, dar nu mai puţin de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată.

Art. 14.-HG1588/2007
(5) Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate adopta hotarâri, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal. Daca nu este întrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea va fi suspendata si reconvocata în termen de maximum 10 zile de la data primei convocari. La adunarea generala reconvocata, daca exist dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotarârile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor
prezenti, prin votul majoritatii acestora.

@ynocentta, unde este prevazuta obligativitatea acordului individual al proprietarilor sau al tuturor proprietarilor?

Dupa cum se poate observa in ghidul emis de ANSPDCP se indica hotararea AG si nu acordul individual sau al tuturor proprietarilor.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
cyan, moderator
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Blocul nostru este prevazut cu camere video pentru exterior si la intrarea in bloc, este montata cel putin o camera, in interior. Eu am pus in discutie, faptul ca vecinul de vis-a-vis de mine a montat o alta camera de supraveghere, in dreptul usii lui, cu vedere pa palier...referitor la legalitatea acestui fapt am cerut explicatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tabel convocator cu 20% Frizeru Frizeru As dori sa mi se precizeze despre ce tabel convocator este vorba la o Adunare generala extraordinara reconvocata. Eu consider ca dupa anuntarea la avizier a ... (vezi toată discuția)
Camere video bloc Waters Waters La blocul in care locuiesc s-a decis instalarea de camere video prin vot majoritar (dar nu unanim) al locatarilor participanti la ultima sedinta de bloc. M-am ... (vezi toată discuția)
Camere video în bloc gabriela constantinescu gabriela constantinescu Camere video în bloc. Rog un avocat sa îmi clarifice dacă montarea camerelor video în bloc, pe holuri,ascensor, etc... necesita acordul TUTUROR ... (vezi toată discuția)