avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reforma fiscală 2025-2026: Ghid practic pentru noile obligații fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract inchiriere spatiu - firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract inchiriere spatiu - firma

BUNA ZIUA!
AM O MICA NELAMURIRE..SI SPER SA GASESC RASP. LA DVS.
EU AM INFIINTAT RECENT O FIRMA (SALA DE SPORT) AM INCHEIAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE CU PROPRIETARUL ACELUI SPATIU.
TIN SA MENTIONEZ CA EU NU-L VOI FOLOSI IN TOTALITATE
SI MAI AM O PRIETENA CARE ISI FACE UN PFA SI AR VREA SA ISI FACA UN MIC SEPAREU PT MANICHIURA SI COSMETICA TOT ACOLO. VREAU SA FIE TOTUL OK DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL.
INTREBAREA ESTE CU CINE VA TREBUI SA FACA EA CONTRACT DE INCHIRIERE??...CU MINE POATE FACE UN SUBCONTRACT ?? ADIK SA-MI PLATESCA UN MIC PROCENTAJ DIN TOTALUL CHIRIEI SAU SPATIUL TREBUIE DIVIZAT DE LA INCEPUT SI FACUT DIRECT CU PROPRIETARUL ??
MULTUMESC ANTICIPAT!!
Cel mai recent răspuns: ROXANA IONELA HRISOVESCU , Consilier juridic 13:00, 18 Martie 2016
BUNA ZIUA, IN ACEST CAZ, se poate incheia un contract de subinchiriere intre PFA si firma dvs, cu acordul proprietarului. Trebuie verificat in contract daca aveti permisiunea de a subinchiria direct sau cu acordul scris al proprietarului.Dvs facturati la Pfa, iar la proprietar platiti cf contract principal de inchiriere, fie pe factura daca proprietarul este persoana juridica, sau in cont dupa caz daca proprietarul este persoana fizica sau numerar direct la proprietar. Trebuie prevazuta suprafata exact in contract si respectate clauzele contractului de inchiriere principal, contractul de subinchiriere fiind accesoriu.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2016
ROXANA IONELA HRISOVESCU, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Preluare si apoi inchiriere loc rapanici rapanici Buna ziua, Sunt pfa, neplatitor de tva , activitate taximetrie, si as dori sa inchiriez un loc de parcare pentru practicarea activitatii intr-o ... (vezi toată discuția)
Obligatii persoane fizice si persoane juridice carmen silva carmen silva S-a inchiriat un imobil compus din 4 camere unei persoane. La momentul respectiv contractul s-a facut astfel: " X in calitate de proprietar inchiriaza ... (vezi toată discuția)