avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renovare / vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renovare / vecini

Problema mea ar fi urmatoare: am cump un apart si in mai am inceput renovarea cu o echipa pe care o credeam buna... Aproape de sfarsit, dupa ce gresia/ faianta au fost puse, varuit peste tot, am inceput sa descoperim ca diverse tevi prin perete nu sunt bine "legate" si am inceput sa dam jos placi de faianta (si acum ne gandim ca tb sa incepem sa spargem si pereti). Chiar si pe parcursul lucrarilor au mai existat mici scurgeri si a fost o singura teava din care a curs si 2 etaje mai jos. Problema cea mai mare este vecina de dedesubt care ne ameninta mereu cu judecata... Tin sa mentionez ca ne-a facut reclamtie la primarie si a trebuit sa platesc amenda si sa-mi fac dosar pt daramare perete si inlocuit instalatia electrica. Initial i-am spus ca-i varuim, dar dupa ce am dat 1500 la primarie, am renuntat la acest gand. I-a chemat si pe cei de la asigurari sa-i ia mostre de praf din casa (care zicea ca e de la noi, cu toate ca la noi 2 sapt nu lucrase nimeni) .Acum 2 zile a venit la usa la 10.30 pm si nu i-am raspuns, iar a doua zi am sunat , ne-a zis ca iar am inundat-o, dar nu a vrut sa ne spuna unde, ca sa putem repara. Eu personal cred ca e sclerozata...
Intrebarea mea este: pt ce ar putea sa ne dea in judecata si care ar fi rezultatul unei astfel de actiuni. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:59, 7 August 2009
faceti o cerere catre asociatie sa vina sa vada situatia existenta.Administratorul este obligat sa vina..intra in atributiile lui pt care este platit
Asa veti dovedi buna intetie a dvs
Iar reparatiile sunt executate pt remediereau unor defectiuni ,pt a preintampina alta probleme.
eliza152004 a scris:

:))
Asa am zis si eu ca tb sa avem rabdare, dar mi-e ca nu mai mai tin nervii...
Cat despre administrator, a zis sa nu-l implicam (ca doamna vrea sa-l ia martor la proces), ca el e adim pe spatii publice, nu pe proprietatile private :))

Deci astept..
Merci

Administratorul are dreptate.
Cat despre vecina Dv., am si eu in blocul in care locuiesc o doamna, nici prea-prea, nici foarte-foarte ca varsta, dar careia nu-i poti intra in gratii nicicum. Daca te-a luat in colimator de dusman....."ai pus-o", n-o mai potolesti decat cu politia.
Sa va povestesc pe scurt doua intamplari cu ea si poate adaptati ceva din ele la cazul Dv.
- intr-o zi, o vecina de-a ei a iesit cu copiii afara sa-i plimbe. Unul din ei, de vreo 7 ani si posesor al unei trotinete nou-noute, a vrut s-o incerce de cum a iesit pe hol.....un pic de galagie s-a produs, dar cat ar fi durat? Pana ar fi luat liftul....Ei ! Doamna cu pricina, parca statuse lipita de usa, gata de atac, a si deschis usa si s-a napustit pe vecina ei cu invective care mai de care mai pricopsite, amestecand texte de lege, cu onomatopee, cu strigaturi si chiuituri, cu jigniri si imbranceli. Vecina (cu copiiii), nici asta dusa la biserica, i-a raspuns mintenas cu aceeasi moneda. Usi deschise de la alti vecini, presedinte chemat de martor etc. Pana la urma chemat politistul de proximitate de catre un vecin mai cu capul pe umeri, acesta - politistul - le-a aplicat amandorura o amenda de 1000 lei. Ati citit bine! 1000 lei.
- in alta zi i-a casunat pe o alta vecina de-a ei, o tanara, ca da muzica prea tare. La aceasta intamplare am fost chemata si eu ca martora. Nu mi se parea ca muzica avea un nivel al decibelilor prea mult deranjant, plus ca era miezul zilei. De fata respectiva se mai luase in cateva randuri. Aceasta, cu niscai cunostinte in mediul juridic i-a pus in vedere ca daca o va mai deranja, in prezenta martorilor, ii va face plangere civila si o sa plateasca cu jumate din apartament daune morale....:)))
In urma celor doua evenimente despre care stiu eu (pentru ca s-ar putea sa fie mai multe) aceasta femeie nu mai zice nici "pis" nimanui. Cel putin deocamdata. A pus-o cu botul pe labe amenda data de politist. Trebuie sa va spun ca e o femeie cu un venit mai mult decat modest, fara familie, fara prieteni. Pentru aceasta doamna 1000 lei inseamna enorm.
Evenimentele povestite s-au petrecut invers de cum le-am descris. Deci amenda a potolit-o si probabil a pus-o pe ganduri si amenintarea dinainte sa o fi luat-o in serios.
Deci se poate!!!
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatii Adyn@ Adyn@ Buna. Acum cateva minute am ajuns acasa si am observat ca vecinul care sta deasupra mea m-a inundat pt a 3 a oara. Am fost si am discutat cu el dar nu ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cand am nevoie de un avocat? geo600 geo600 Buna seara! De mai bine de 1 an am nenumarate probleme cu vecinii de la etajul 3, noi locuind la etajul 4. Ne-au acuzat din zeci de motive false, dar acum a ... (vezi toată discuția)
Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)