avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutire impozit cladire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutire impozit cladire

Buna seara,
Sotia este incadrata conform Legii nr.448/2006, in grad handicap accentuat.Eu am domicilul stabil la aceiasi adresa cu ea. Intentionez sa imi schimb domiciliu pentru sae luni in alta localitate, unde posed o locuinta dobindita prin mostenire.Locuinta unde am domiciliu stabil este detinuta in comun cu sotia, eu fiind titular al actului de vinzare cumparare.
In aceste conditii mai pot beneficia de scutirea pe impozitul pe locuinta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:29, 17 Martie 2016
Nu ati precizat concret pentru care dintre locuinte va intereseaza daca beneficiati de scutire de impozit?
Conform disp L nr 448/2006 scutirea de impozit casa/teren se acorda pentru 1 singur domiciliu ,contribuabililor detinator de decizie/certificat de incadrare in grad accentuat si grav de handicap
ynocentta a scris:

Nu ati precizat concret pentru care dintre locuinte va intereseaza daca beneficiati de scutire de impozit?
Conform disp L nr 448/2006 scutirea de impozit casa/teren se acorda pentru 1 singur domiciliu ,contribuabililor detinator de decizie/certificat de incadrare in grad accentuat si grav de handicap

Conform legii eu am inteles ca pot beneficia de scutire impozit numai pentru locuinta in care am domiciliul stabil si care este comun cu sotia nu si la locuionta mostenita.In aceasta speta ma interesaza de taxa cladirii in care am domiciliul stabil, acelasi cu sotia.
Beneficiați de scutire pentru locuința de domiciliu și terenul aferent.
Citiți și acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pe cladiri ika ika Sotia este posesoarea certificatului de handicap grad accentuat, conform Legii nr. 448/2006..Detinem impreuna o locuinta in coproprietate.Ani trecuti am fost ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoana cu handicap ika ika Sotia este incadrata in grad accentuat de handicap. Tinind cont de prevederile Legii nr 448/2006- scutirea de la plata impozitului pe cladiri si terenuri, pot ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladiri pentru persoane cu handicap rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Locuiesc cu parinti intr-un imobil la bloc, apartamentul este pe numele parintilor, eu sunt o persoana cu gradul de handicap grav, as dori va rog ... (vezi toată discuția)