avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Abonament perceput in avans de operatorii de cablu TV
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Abonament perceput in avans de operatorii de cablu TV

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema la facturile la serviciile RCS-RDS, in ceea ce priveste facturarea abonamentului si a traficului.

Imi poate spune cineva care este legea care reglementeaza plata abonamentelor in avans?
Stiu ca aparuse acum un an o lege prin care toti operatorii de servicii de telefonie, cablu tv , si alte utilitati, erau obligati sa nu perceapa in avans contravaloarea abonamentelor!

Multumesc anticipat
Andrei
Cel mai recent răspuns: UrbanJohn , utilizator 22:19, 18 August 2010
Eu unul nu am auzit de o astfel de lege. Dumneavoastra aveti incheiat un contract cu o societate privata , contract prin care sunt stabilite anumite servicii si plata lor . Modul de plata si avansul sunt relatii strict contractuale , care au valoare de lege intre partile semnatare.B-)
este o lege, care reglemeneteaza acest lucru!

abonamentele nu se mai percep in avans! nici la energie, nici la gaz, nici la telefoane mobile!

doar RCS-RDS este mai cu motz, si incearca sa pacaleasca legea! si aici exemplific:

data scandeta a facturii este de exemplu 31 iulie, ei deja pe 21 iulie emit factura pentru august, care ajunge la mine in cutia postala pe 1 august

cum stiu ei daca eu am platit factura?
pe factura din august apar cu - o suta si ceva de mii, desi eu am achitat integral facturile anterioare...

si asa mai departe

in factura scrie asa: abonament luna august cablu tv, internet si telefonie, (data scadenta 31 august - factura emisa pe 21 iulie) ; si trafic internet si telefonie perioada iunie-iulie.

De ce nu am platit in iulie traficul din iunie?
De ce mereu am pe 2 luni in urma traficul? Creste intre timp... sau care-i ideea?

RCS-RDS sustine ca trimite facturile mai repede pentru a preintimpina situatia de a ajunge tarziu in cutiile postale! insa in spatele acesti lozinci... se ascunde faptul ca ei asteapta atat curs valutar mai bun pentru a calcula traficul... cat si mizeaza pe buna intentie a clientilor de a plati imediat ce au o factura in posta... putini platind in perioada scadentei!!

Nici un alt prestator de servicii din Romania nu procedeaza in asemenea hal de batjocura!

daca poate totusi cineva sa ma ajute cu legea care reglementeaza perceprerea abonamentelor in avans, sa ma elucidez mai bine e perfect!

Cu respect,
andrei
Domnule Andrei, plata gazului si a energiei electrice se face catre regii de stat!
Nu se poate impune printr-o lege ce clauze sa contina un contract incheiat intre persoane private , respectiv o societate privata si clientii sai!B-)
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
mda, dar vodafone, orange, zapp, cosmote nu sunt regii, si totusi s-au conformat legii si reglemantarii acesteia de a nu mai percepe in avans abonamentele!!
Prevederea pe care o cautati o gasiti aici Ordin nr. 92/2007 din 16/02/2007 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 128 din 21/02/2007 pentru aprobarea Normei privind unele masuri de informare a consumatorilor, persoane fizice, de catre operatorii economici prestatori de servicii in cadrul contractelor preformulate folosite de catre acestia" Este adevarat operatori de cablu nu au voie sa solicite plata in avans..... dar daca omul vrea sa platesca in avans;)

Alte discuții în legătură

Contract furnizor soso35 soso35 Buna ziua Vin cu o problema pe care sunt sigur ca multi o au si anume contractul de televiziune cu U. Sunt client U. de aproape 10 ani iar in data de ... (vezi toată discuția)
Cine reglementeaza in romania sistemul de facturare betinal betinal Cine reglementeaza in Romania sistemul de facturare? M-am adresat oficiului pentru protectia consumatorului cu o problema legata de facturile emise de ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)