avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Buna seara,pot lucra cu un contract individual de munca pe perioada nedeterminata daca am pensie pentru limita de varsta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 20 Martie 2016
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 118
(1) In sistemul public de pensii
, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, in conditiile legii, urmatoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limita de varsta;
b) nevazatorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum si copiii, pensionari de urmas, incadrati in gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmas, prevazuti la art. 84 lit. a) si b).


Prin urmare, beneficiarii unei pensii pentru limita de varsta pot cumula pensia cu veniturile provenite din salarii, indiferent de durata c.i.m., determinata sau nedeterminata.,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas ZIMTAALI ZIMTAALI As dori sa stiu daca s-au facut modificari la legea 263/2010, art.118, care prevedea faptul ca copilul care beneficeaza de pensie de urmas pot cumula si alte ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salar ciucalaura ciucalaura Buna ziua, daca un pensionar la limita de varsta a avut contract pe perioada determinata pe 3 ani la o institutie publica, mai poate incheia alt contract pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas deeariri deeariri Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care ma angajez in timpul anului 4 de facultate cursuri la zi - buget, mai pot primi pensia de urmas dupa tatal decedat. ... (vezi toată discuția)