avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune morale si materiale pentru vatamare corporala ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor?

Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de asigurari.
Tatal meu a decedat la sf anului 2013.
Eu ca fiu si succesor al acestuia am dreptul sa cer solutionarea acestui dosar si primirea de daune?
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 12:19, 14 Mai 2014
Daunele materiale pot fi suportate de catre societatea asiguratoare.Mostenitorii preiau atat drepturile, cat si obligatiile defunctului.



Au fost efectuate acte de cercetare penala, sub aspectul infractiunii de vatamare corporala din culpa ?

Ce numar de ingrijiri medicale i s-au acordat tatalui dumneavoastra, conform certificatului medico-legal ?



A fost introdusa societatea asiguratoare in cauza, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala?


In caz afirmativ, aceasta este obligata, in limita plafonului legal , in solidar cu inculpatul,la plata daunelor materiale si morale, cat si a cheltuielilor judiciare .

In cazul in care societatea asiguratoare nu a participat la procesul penal dedus judecatii, in calitate de asigurator de raspundere civila delictuala, inculpatul este obligat sa acopere prejudiciul cauzat, actiunea civila alaturata celei penale fiind admisa, in tot sau in parte.

Inculpatul este tinut a recupera prejudiciul cauzat cu toate bunurile detinute , prezente si viitoare.

Executoarea silita va fi incuviintata in toate formele sale.

In fata instantei de control judiciar inculpatul poate solicita reducerea pretentiile de naturala pecuniara, reprezentand daune morale si materiale.




Succes.


Tatal meu nu a decedat din cauza acestui accident.Tatal meu a decedat ulterior din alta cauza.Intrebarea mea este daca pot eu ca fiu sa primesc despagubirile indosarul pt vatamare corporala deschis in timpul vietii tatalui meu?
Da, sumele de bani cu titlu de daune morale si materiale va pot fi acordate dumneavoastra.
[In ghidul de solutionare al daunelor morale am gasit acest paragraf:

În cazul prejudiciilor morale ca urmare a vătămării corporale, s-a considerat că vocația la despăgubire aparține doar persoanei care a suferit efectiv respectivele vătămări. Totodată,
mai trebuie reținut că datorită caracterului său strict personal, transmisibilitatea succesorală a dreptului la acțiune pentru repararea prejudiciului moral rezultat în urma vătămării integrității corporale ori a decesului persoanelor, este inadmisibilă.
Ati putea sa imi spuneti daca se refera la aceasta speta?
Multumesc
in instanta veti primi despagubiri doar in situatia in care exista dosar la organele de cercetare sau la instanta, dosar in care tatal a apucat sa se constituie parte civila.
Pe cale de negociere cu asiguratorul slabe sperante sa primiti ceva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu daune! SavaAndra SavaAndra Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru partea vatamata nikolos nikolos intr-un proces civil latura a penalului art 178 alin 1 si 2 / art 184 alin 1,2,3,4, partile vatamate cer daune morale si materiale asiguratorului existent . ... (vezi toată discuția)
Daune materiale accident rutier alehandraa alehandraa De la cine primeste victima accidentului rutier despagubirile materiale ,daca vinovatul a murit la 1 an de la accident,iar prima infatisare la proces trebuie ... (vezi toată discuția)