avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca, schimbare declaratie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca, schimbare declaratie

Buna ziua,va rog sa-mi spune-ti si mie daca mai pot sa revin asupra unei declaratii referitoare la un accident de munca intamplat acum 15 zile,accident soldat cu interventie chirurgicala .La momentul intamplarii am declarat la internare ca am cazut de pe scara, acasa. Realitatea a fost mai grava,un baiat, manipulant la societatea la care lucrez ,a dat cu un utilaj peste mine fracturandu-mi piciorul.Acum ca am iesit din spital, s-a facut liniste,nimeni nu ma mai intreaba de sanatate.Mai pot sa fac ceva?Multumesc,o zi buna!
Cel mai recent răspuns: hristu , utilizator 11:29, 22 Martie 2016
Fara nici o problema. Presupun ca atunci cand s-a produs evenimentul au existat si alti martori inafara celui care l-a provocat, cineva v-a transportat la urgente etc. Angajatorul are obligatia anuntarii la Inspectoratul Teritorial de Munca a evenimentului. Faptul ca ati declarat la spital, sub influenta durerii si a medicamentelor ca ati cazut de pe o scara nu are nici o importanta, nu spitalul are competente in stabilirea naturii accidentului. Puteti sesiza direct ITM-ul de producerea evenimentului sau puteti informa in scris angajatorul care apoi are obligatia informarii ITM-ului si declansarea cercetarii evenimentului.
Multumesc pentru promtitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp beneficiezi de concediu medical platit? camelush camelush Buna ziua. Fratele meu a avut un accident de munca in urma cu 4 luni, adica in pauza de masa a vazut pe el un zid fracturandu-i 4 vertebre si piciorul drept. ... (vezi toată discuția)
Accident la munca, concediu medical 6 saptamani cristi_afrim cristi_afrim bună ziua, am o intrebare in legatura cu un coleg de munca, s-a împiedecat de o geanta in masina de serviciu la coborare, a căzut si si-a fisurat rotula, ... (vezi toată discuția)
Accident de munca florinblaga florinblaga Fratele meu s-a accidentat la munca,si-a prins degetul mare de la mana dreapta la o matrita si e sfaramat fiind acum internat la spital.Sefii de la servici ... (vezi toată discuția)