aporti a scris:
In anexa legii 188/1999 lista functionarilor publici cupride in aparatul autoritatii administratiei publice locale atat inginerul agronom cat si agentul agricol. In acest caz nu poate fi pusa la indoiala calitatea de functionar public al subiectului.
În prezent, în anexa Legii nr. 188/1999 nu mai există aceste funcţii publice. Aveţi mai jos un link la Legea nr. 188/1999 în forma actualizată.
[ link extern ]
În altă ordine de idei, în multe instituţii publice există posturi cu personal contractual deşi, potrivit anexei Legii nr. 188/1999, ar fi trebuit să fie transformate în funcţii publice. Motivele sunt variate, printre acestea regăsindu-se şi acela că personalul contractual este salarizat mai bine decât personalul numit în funcţii publice.
Prin urmare, trebuie mai întâi să verificaţi dacă persoana în cauză este funcţionar public. De exemplu, dacă este funcţionar public, ar trebui să îi găsiţi declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese pe site-ul primăriei în care lucrează.
aporti a scris:
Dar decizia ramasa definitiva prin neapelare a amenzii penale pentru infractiunile: fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor din 2010 nu are efecte in raportul de serviciu a functionarului public? Raspunsul la aceasta intrebare, pentru mine, are doar valoare informativa.
Îmi pare rău, dar din relatările dvs. nu am înţeles dacă este vorba despre mai multe dosare. A fost un dosar penal în 2010 şi un alt dosar penal în 2013, iar în ambele a fost trimis în judecată şi condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni de fals?
Dacă au existat mai multe hotărâri definitive de condamnare şi dacă persoana în cauză era funcţionar public la datele la care acestea au rămas definitive, atunci trebuie verificat ce prevedea Legea nr. 188/1999 în datele respective. Prevederea referitoare la încetarea de drept a raportului de serviciu a fost modificată de mai multe ori.
aporti a scris:
Incetarea raportului de serviciu din 2013 trebuia sa fie ceruta de catre primar sau de ANFP?
Încetarea raportului de serviciu
se constată prin act al persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Adică, persoana care l-a numit în funcţia publică este cea care are competenţa să constate că raportul de serviciu a încetat de drept.
Aţi putea să faceţi o sesizare la A.N.F.P., dar până la sesizare trebuie să lămuriţi două aspecte: dacă persoana în cauză era funcţionar public şi ce prevedea Legea nr. 188/1999 în momentele în care s-au pronunţat hotărârile definitive de condamnare.
aporti a scris:
Actul in cauza, din 2015, eliberat de acest functionar a contribuit la luarea unei decizii penale definitive. Aceste conditii sunt motive intemeiate ale unei cereri de revizuire a dosarului respectiv?
Nu vă pot ajuta cu un răspuns la această întrebare întrucât dreptul procesual penal nu face parte din domeniul meu de specializare.