avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... conform carei legi este aleasa instanta urmatoare cand ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

conform carei legi este aleasa instanta urmatoare cand nu poate fi alcatuit completul in curenta instanta?

Conform carei legi este aleasa instanta urmatoare cand nu poate fi alcatuit completul in curenta instanta?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 12:30, 6 Aprilie 2016
Aparent

Art. 68 - Procedura de solutionare a abtinerii sau recuzarii
(9) In cazul in care se admite abtinerea sau recuzarea si nu se poate desemna un judecator de la instanta competenta pentru solutionarea cauzei, judecatorul de la instanta ierarhic superioara desemneaza o alta instanta egala in grad cu instanta in fata careia s-a formulat declaratia de abtinere sau cererea de recuzare, din circumscriptia aceleiasi curti de apel sau din circumscriptia unei curti de apel invecinate.

Art. 51 - Conflictul de competenta
(1) Cand doua sau mai multe instante se recunosc competente a judeca aceeasi cauza ori isi declina competenta reciproc, conflictul pozitiv sau negativ de competenta se solutioneaza de instanta ierarhic superioara comuna.
(2) Instanta ierarhic superioara comuna este sesizata, in caz de conflict pozitiv, de catre instanta care s-a declarat cea din urma competenta, iar in caz de conflict negativ, de catre instanta care si-a declinat cea din urma competenta.
(3) Sesizarea instantei ierarhic superioare comune se poate face si de procuror sau de parti.
(4) Pana la solutionarea conflictului pozitiv de competenta, judecata se suspenda.
(5) Instanta care si-a declinat competenta ori care s-a declarat competenta cea din urma ia masurile si efectueaza actele ce reclama urgenta.
(6) Instanta ierarhic superioara comuna se pronunta asupra conflictului de competenta, de urgenta, prin incheiere care nu este supusa niciunei cai de atac.
(7) Cand instanta sesizata cu solutionarea conflictului de competenta constata ca acea cauza este de competenta altei instante decat cele intre care a intervenit conflictul si fata de care nu este instanta superioara comuna, trimite dosarul instantei superioare comune.
(8) Instanta careia i s-a trimis cauza prin hotararea de stabilire a competentei nu se mai poate declara necompetenta, cu exceptia situatiilor in care apar elemente noi care atrag competenta altor instante.
(9) Instanta careia i s-a trimis cauza aplica in mod corespunzator dispozitiile art. 50 alin. (2) si (3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrie in lege ca incheierile intermediare cf. art. 370 (3) din cpp nu pot fi atacate cu contestatie in anulare? eusaisapte eusaisapte scrie in lege ca incheierile intermediare cf. art. 370 (3) din CPP nu pot fi atacate cu contestatie in anulare? art. 370 din CPP (3) Toate celelalte ... (vezi toată discuția)
Atributiile sau rolul completelor de permanenta FRD FRD In cazul in care exista o cerere de abtinere a 2 membrii din completul de judecata cine va judeca cererea de abtinere? Cum se va proceda dosarul se va inainta ... (vezi toată discuția)
Cerere de recuzare/abtinere alexxS alexxS Buna ziua,imi puteti spune va rog daca cererea de recuzare/abtinere trebuie admisa in principiu,iar apoi se va solutiona?Solutionarea este in sarcina ... (vezi toată discuția)