Buna ziua,
Fiica mea in varsta de 14 ani imi este incredintata mie spre crestere si educare prin hotarare de divort definitiva si irevocabila. Ea se afla acum in vacanta la sora mea in Spania. Doreste sa ramana acolo pentru continuarea scolii. As dori sa stiu ce implicatii juridice are acest fapt si care sunt formalitatile legale ce trebuie intocmite in acest scop.
Multumesc anticipat.
Multumesc inca o data. Tatal nu are stabilit un program de vizitare, desi se intalneau periodic cam o data la interval de 2 luni. Tatal poate solicita neplata pensiei alimentare?
Parerea mea este ca ar trebui sa stabiliti un armistitiu cu tatal si sa ajungeti la o intelegere amiabila! Sunt sigur ca si el , ca parinte natural , doreste sa-si vada fiica si vrea sa tina legatura cu ea si este un lucru normal. Ar trebui sa acceptati ca in loc sa va mai plateasca pensia alimentara sa isi poata cumpara de bani bilete de avion si sa isi asigure cazarea macar o data sau de doua ori pe an!B-)
Insa solutia o gasiti dvs ...eu doar am spus ce am gandit!:)
Da, este un punct de vedere. Este insa putin probabil ca vom ajunge la un armistitiu intrucat tocmai a intentat proces de reducere a pensiei alimentare. Instanta a solicitat totusi adeverinta de la locul de munca pe ultimile 6 luni si s-a dovedit ca avea un castig in medie de 14000 ron in conditiile in care platea pensie alimentara de 600 ron (negociata ca la taraba pt a evita sa-l dau in judecata).
Am intrebat daca tatal poate solicita neplata pensiei alimentare pentru ca daca exista aceasta posibilitate, cu siguranta ca o va face.
Multumesc
Poate incerca dar nu vad o posibilitate legala in a reusi! Asta numai daca dvs sunteti de acord cu o eventuala neplata . Insa tinand cont ca isi poate permite si are venituri nu are rost sa acceptati acel compromis!B-)