Am ajuns si la asta intr-un final, unul cand e casatoreste nu vede viitoarele lucruri urate ale istirorie.....in fine.
Sunt casa torita cu un cetatean britanic si avem 2 copii.Vreau sa divortez iar el nu neaparat este de acord . Ma ameninta si ma intimideaza zi de zi ca imi va lua copiii deoarece el are un nivel economic foarte inalt si crede ca eu nu voi fii in stare sa e ofer copiiilor mei tot ce el ar putea si poate.Suntem casatoriti in Romania, iar copiii s-au nascut aici in Mallorca unde locuim...Nu vreau razboi si vreau ca asta sa se termine civilizat in binele copiiilor, u nue vreau ca el sa nu ii mai vada ci doar ca ei sa locuiasca cu mine si el sa ii vada cand vrea.Efectiv nu mai pot sa am o relatie cu acest domn, prepotent care crede ca poate sa cumpere tot inclusiv sentimente. Are probleme cu alchoolul si mai nou drogurile.A fost intr-o clinica de dezintoxicatie si am facut terapie pt a lasa acest viciu dar a recazut si eu nu pot sa il mai ajut daca el nu vrea sa fie ajutata. Este o lupta coninua si pot demonstra ca el lipsea zile de acasa si consuma alchool si droguri.Banuiesc ca oricat de multi bani ar avea nimeni nu i-ar incredinta copiii stiind ca este iresponasabil la acest nivel si isi pune propria viata in pericol.
As vrea sa ma indrumati......
Un salut cordial.Adriana.
daca in cele din urma relatiile dintre dvs se vor deteriora definitiv, introduceti actiune de divort in instanta .
competenta apartine judecatoriei in a carei raza teritoriala sotii au avut ultimul domiciliu comun .
daca nu au avut domiciliu comun instanta competenta este cea de la domiciliul paratului .
in cerere solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare, precum si obligarea paratului la plata pensiei de itnretinere .
se va efectuqa ancheta sociala . veti avea nevoie si de martori .