avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale cod nominal unic si declaratie pentru proprietati ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

cod nominal unic si declaratie pentru proprietati multiple

Daca doi soti care au proprietati multiple, le separa la buna intelegere si fiecare le trece pe declaratia speciala, pe cele pe care au convenit ca sunt ale lui, raspunzand solidar pentru toate obligatiile care ii revin, si deci si pentru plata impozitului majorat in functie de ordinea cronologica a cumpararii, poate fi influentat de ordinea cronologica de pe declaratia speciala a celuilalt?.Este vorba de o recalculare dupa vechiul cod fiscal.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:04, 26 Martie 2016
1.Separarea nu se face la bună înțelegere ci potrivit actelor de proprietate(contract de vânzare cumpărare, certificat de moștenitor,...).
2.Pentru stabilirea impozitului se va ține cont de clădirea de domiciliu a fiecăruia, apoi de celelalte clădiri dobăndite în ordine cronologică și de cota parte deținută de fiecare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe,impozite ,detin mai multe imobile ili47 ili47 Am trei imobile cumparate de mine si sotia mea, cumparate in anii 1999,2007 si 2011.Domiciliul stabil in apartamentul cumparat in anul 2011.Cum sa stabileste ... (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe proprietati Claudiu_Constantinescu Claudiu_Constantinescu Buna ziua, Am, impreuna cu sotia, mai multe proprietati detinute in co-proprietate 50-50%. In noile conditii legale, desi nu detinem 100%, fiecare se ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)