Buna ziua ! As dori un raspuns in urmatoarea situatie : In 2008 sotia a contractat un credit de nevoi personale, pe 10 ani, in valoare de 70.000 lei, eu figurand coplatitor .
Dupa 5 ani , respectiv in 2013 , ea m-a parasit , si incepand cu 01 ian 2014 nu a mai fost achitata nici o rata . La finalul anului 2014 a fost pronuntat divortul in lipsa. Deoarece ea nu a dorit sa stingem creditul la un moment anterior despartirii acesta a ramas restant , eu neplatind singur in continuare. Momentan , dupa 14 luni de la deschiderea unui proces de partajare a datoriei , nefinalizat ,neavand alte bunuri comune si situatia in care ea este plecata din tara de peste 2 ani , la ce credeti , conform legislatiei ca ma pot astepta ? Mentionez ca eu , personal nu am primit nici o notificare de la firma de recuperare, avand totusi cunostinta de somatii pe numele ei , la adresa ei din buletin !As avea sansa sa platesc doar jumatate din datorie sau eu raman pacalit ? Va multumesc anticipat pentru orice parere ! Va salut cu respect !
As avea sansa sa platesc doar jumatate din datorie
Nicio sansa. Ambii raspundeti in solidar pt datorie, iar daca la proces nu ati chemat si banca, hotararea nu va va ajuta in fata bancii , ci va da doar dreptul sa recuperati de la fosta sotie jumatate din banii retinuti.