avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoturism furat dat in custodie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoturism furat dat in custodie

mi s-a furat autoturismul in luna iulie cu toate actele in original.masina de abia o achizitionasem si am reusit doar sa o inregistrez la primarie(singurele acte pe care le mai posed).in urma acestui incident am descoperit ca masina era in regula(nedata furata) dar proprietarul era urmarit general pentru mai multe infractiuni cu pedepse de 20 de ani.am fost prima persoana care a declarat-o furata.acest individ urmarit avea o proprietate care nu era urmarita...anuntul de vanzare a fost postat pe mai multe site-uri de specialitate.dupa doua saptamani masina a fost cumparat de catre o persoana din alt oras de la acelasi urmarit general.noului cumparator i s-a cerut sa aduca masina la politie dar acesta a spus ca nu poate aduce decat actele , ca masina a imprimutat-o.p[olitia i-a dat pv de custodie.
ce sanse am sa imi recuperez masina?sau ce sunt sfatuit sa fac?
e normal ca politia sa dea un pv de custodie unei masini data in urmarire?e normal sa accepte varianta ca masina este imprumutata si nu poate da de aceasta?????poate noul cumparator sa o dea si el furata chiar dc o are in custodie si sa nu pateasca nimic???nu ar fi nimeni raspunzator pentru aceasta dare in custodie daca acest autoturism ar disparea din nou????
Cel mai recent răspuns: Nickyta , utilizator 14:45, 12 Septembrie 2010
Este posibil ca masina sa nu mai fie gasita niciodata, dar infractiunea de furt ramane. Insistati in descoperirea autorului/autorilor si recuperarea pagubei. Dupa ce v-a fost furata, masina a fost revanduta. Banuiesc ca cel care v-a vandut masina a organizat si furtul masinii de la dvs. .
aceiasi persoana care mi-a vandut-o mie a vandut-o si a doua oara, e urmarit general de ani de zile cu asta se ocupa..numai ca a doua persoana a fost lasata sa i-a masina in custodie fara sa o retina la sectie, si acum zice ca nu stie unde e masina, ca e la un prieten??? .se poate asa ceva...masina a fost gasita si a disparut din nou????asta e procedura??adik o masina se gaseste, ajunge la politie, i se da de buna credinta unui om si apoi dispare din nou....iar eu proprietarul...care am anuntat primul furtul masinii...o caut din nou prin intermediul politiei...si????o iau de la capat???deci dc nu apare acel prieten cu masina....eu nu mai pot avea incredere in nimeni...ajung ca gigi becali??
Dumneavoastra aveti dreptate , dar trebuie sa tineti cont ca si aceea persoana care detine acum autoturismul a cumparat-o de la proprietar....si cred ca este si cumparator de buna credinta.
Sa inteleg ca ati inregistrat-o doar la primarie, dar nu si la serviciul inmatriculari auto? Daca e asa, legal inca nu sunteti proprietarul masinii...nu apare numele dumneavoastra pe certificatul de inmatriculare si pe cartea de identitate a masinii.
platesc impozit la ea...ce puteam face, dureaza o zi pana itzi da fiscalul la primarie...am fost pandit si mi s-a furat masina, am declarat-o furata. cumparatorul putea verifica ca masina este inregistrata furata, am copii dupa actele de vanzare cumparare...la primarie nu poti cere sa treci ceva la impozit fara acte in original.....intentia hotului a fost de a nu imi da sansa sa fac actele, cu primaria am avut noroc....in prima faza as fi multumit ca masina sa fie undeva in orice oras in curtea politiei....ideea ca ea a fost gasita si lasata unuia cu mai multe resurse....e multa ata alba
Se poate incerca anularea actului de vanzare cumparare facut ulterior in favoarea proprietarului actual al masinii.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata ! liv.savu liv.savu Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma ... (vezi toată discuția)
Ce legi se aplica la retinerea unei masini date in urmarire? ContSters102147 ContSters102147 Buna ziua. Am procurat o masina cu numere de italia printr-un contract de vanzare-cumparare de mana fara sa mai verific masina la RAR.Dorind sa merg cu masina ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul masinii refuza sa isi treaca masina pe numele lui christianflorin christianflorin Buna ziua, am si eu o problema, am vandut acum 2 ani o masina unei persoane din aceelasi oras, fara contract de vanzare cumparare...mi-a dat banii i-am dat ... (vezi toată discuția)