avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autoturism furat dat in custodie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autoturism furat dat in custodie

mi s-a furat autoturismul in luna iulie cu toate actele in original.masina de abia o achizitionasem si am reusit doar sa o inregistrez la primarie(singurele acte pe care le mai posed).in urma acestui incident am descoperit ca masina era in regula(nedata furata) dar proprietarul era urmarit general pentru mai multe infractiuni cu pedepse de 20 de ani.am fost prima persoana care a declarat-o furata.acest individ urmarit avea o proprietate care nu era urmarita...anuntul de vanzare a fost postat pe mai multe site-uri de specialitate.dupa doua saptamani masina a fost cumparat de catre o persoana din alt oras de la acelasi urmarit general.noului cumparator i s-a cerut sa aduca masina la politie dar acesta a spus ca nu poate aduce decat actele , ca masina a imprimutat-o.p[olitia i-a dat pv de custodie.
ce sanse am sa imi recuperez masina?sau ce sunt sfatuit sa fac?
e normal ca politia sa dea un pv de custodie unei masini data in urmarire?e normal sa accepte varianta ca masina este imprumutata si nu poate da de aceasta?????poate noul cumparator sa o dea si el furata chiar dc o are in custodie si sa nu pateasca nimic???nu ar fi nimeni raspunzator pentru aceasta dare in custodie daca acest autoturism ar disparea din nou????
Cel mai recent răspuns: Nickyta , utilizator 14:45, 12 Septembrie 2010
Este foarte clar ca persoana care v-a vandut dumneavoastra masina a revandut-o si altcuiva fapt care nu era posibil decat daca avea masina . Ceea ce duce la concluzia ca tot el este si cel care v-a furat-o!
Singura solutie este sa faceti plangere penala la politie si sa va constituiti parte civila vatamata cu suma reprezentand contravaloarea masinii!
SUCCES!
B-)
janrush2001 a scris:

cumparatorul putea verifica ca masina este inregistrata furata, am copii dupa actele de vanzare cumparare...

Dumneavoastra ati verificat masina daca nu este furata cand ati cumparat-o???
Ma intreb cati din cei care cumpara o masina verifica mai intai la politie daca nu cumva este furata....
Situatia este foarte incalcita.
Singurul lucru clar care trebuie facut este plangerea la politie.
Restul aspectelor trebuie studiate in concret.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna tuturor,

Va rog sa ma ajutati....am un autoturism pe care il folosesc in baza unui contract de comodat. Acesta a disparut din locul de parcare platit din fata blocului, am anuntat la "furturi auto" (declarartii, poze la locul faptei...etc), dar in aceeasi zi l-am gasit (personal) in parcarea din spatele blocului, am anuntat politia, au venit (poze, amprente...etc)
Mentionez ca autoturismul nu are urme de fortare (doar geamul si usa de pe partea stanga erau deschise), nu este lovit, nu a disparut nimic din el. Sunt bucuroasa ca a aparut, nefiind eu proprietar.... Ce vreau eu sa va intreb acum, pot sa imi retrag plangerea (mentionez ca in declaratie am scris dupa dictare si am scris ca "ma constitui parte civila in procesul penal"), pot sa opresc cumva cercetarile? Nu vreau sa fiu chemata prin instante/procese (pierdere de timp) si ma gandesc ca poate nici nu a fost un furt ci vreo cunostinta a vrut sa faca vreo gluma si ii este frica sa imi zica deoarece eu am anuntat politia.
Va rog mult sa ma ajutati cu raspunsuri, va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2010
Nickyta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata ! liv.savu liv.savu Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma ... (vezi toată discuția)
Ce legi se aplica la retinerea unei masini date in urmarire? ContSters102147 ContSters102147 Buna ziua. Am procurat o masina cu numere de italia printr-un contract de vanzare-cumparare de mana fara sa mai verific masina la RAR.Dorind sa merg cu masina ... (vezi toată discuția)
Cumparatorul masinii refuza sa isi treaca masina pe numele lui christianflorin christianflorin Buna ziua, am si eu o problema, am vandut acum 2 ani o masina unei persoane din aceelasi oras, fara contract de vanzare cumparare...mi-a dat banii i-am dat ... (vezi toată discuția)