avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinere divort

Buna ziua,
Am sa incerc pe scurt sa va prezint situatia mea si am sa va rog sa-mi dati un raspuns daca se poate sau mai exact ce ma sfatuiti sa fac: am 35 de ani, sunt casatorit de 5 ani, am o fetita de 2 ani, lucrez dar nu cu carte de munca,sotia are 21 de ani, lucreaza cu carte de munca, locuim in casa parintilor mei, iar de fetita are grija mama mea.
Din cauza neintelegerilor care au aparut de ceva timp intre noi, am hotarat sa cer divortul dar vreau sa procedez in asa fel incat fetita sa ramana la mine, mai ales ca sotia nu are unde sa locuiasaca(mama ei sta cu chirie si nu are posibilitatea sa aibe grija de copil ).
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, cum trebuie sa procedez pentru a obtine divortul , dar vreau ca fata sa ramana cu mine.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 10:31, 10 August 2009
Instanta este cea care va decide cu cine va ramane copilul.Faptul ca sotia nu are o locuinta, nu constituie un motiv suficient pentru a vi se incredinta dvs. copilul.Daca sotia este o mama buna, nu este imorala, mai ales ca fetita este mica, are sanse sa ramana cu mama. Va avea loc o ancheta sociala oricm, efectuata de catre cei de la autoritatea tutelara.
Foarte greu ca minora sa va fie incredintata dvs.
Doar in cazul in care mama nu ar avea o locuinta ati avea sanse.
Copilul are o varsta foarte frageta.

Sau sa nu vrea mama minora.

avocat Claudiu Lascoschi
Au fost multe situatii in care , venind obosita de la servici, a tratat fetita cu raceala, tipand si varsandu-si nervii pe ea.
tocmai asta am si spus....sotia nu ar avea unde sa locuiasca , mai ales cu un copil de 2 ani.
Ma interesa sa stiu daca, faptul ca nu am un servici cu carte de munca reprezinta un inconvenient pentru mine de a mi se incredinta cresterea copilului.

Alte discuții în legătură

Informatie divort vinovat vinovat buna, ma numesc florin si am niste nelamuriri. Daca sotia inainteaza cererea de divort si eu nu sunt de gasit la adresa din buletin poate sa castige , fara ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)