zenovius a scris:
Clarificarea a fost foarte explicita, dupa parerea mea: pur si simplu sa prezinte, avand in vedere situatia speciala a firmei, imputernicirea data de adm. jud. ca are dreptul sa reprezinte societatea la achizitia respectiva. Stiu ca un adm. spec. are anumite prerogative, dar pesemne ca nu este numit si reprezentant intr-o licitatie, nu poate semna contracte, etc. Probabil ca daca avea o asemenea imputernicire de la inceput nu ar depus un act inregistrat dupa depunerea ofertei si strict pentru procedura in curs.
Pe de alta parte, nu am gasit pana acum in legislatia achizitiilor ceva referitor la o asemenea speta. Probabil incadrarea juridica tine de alt domeniu juridic, dar nefiind jurist nu stiu unde sa caut.
Alte pareri ?
1.Daca ati cerut
"pur si simplu sa prezinte, avand in vedere situatia speciala a firmei, imputernicirea data de adm. jud. ca are dreptul sa reprezinte societatea la achizitia respectiva" si nu ati mentionat ca imputernicirea trebuie sa demonstreze ca avea dreptul inclusiv sa semneze oferta depusa si sa o depuna,
asta ati primit: o imputernicire ca reprezinta societatea la procedura.
2. Nu poate reprezenta si nu este acceptat ca temei legal respingerea ofertei pe baza
presupunerii ca
"Probabil ca daca avea o asemenea imputernicire de la inceput nu ar depus un act inregistrat dupa depunerea ofertei"
3. Nici nu o sa gasiti in legislatia achizitiilor publice
"ceva referitor la o asemenea speta" pentru ca rolul unei prevederi legislative (OUG) este sa reglementeze un domeniu nu sa rezolve spete. Nu cred ca este reglementat in vreo lege cand trebuie datata o imputernicire depusa in etapa de evaluare a unei proceduri de achizitie publica, indiferent de rolul si scopul ei.
4.Poate fi eventual reglementat in vreo lege, dar in nici un caz in legislatia achizitiilor publice, in ce conditii o imputernicire poate avea efect retroactiv, dar nici asta nu devine relevant, in contextul in care dvs. nu v-ati asigurat ca la data semnarii ofertei si depunerii ofertei persoana respectiva avea sau nu acest drept, drept care putea fi conferit si prin alte documente in afara imputernicirii, emise de administratorul judiciar sau prevederi din legi speciale. Dvs. doar "v-ati dat cu presupusul", ca probabil...
5. O decizie din cadrul evaluarii privind acceptarea sau respingerea unui document si implicit a unei oferte nu se poate lua decat dupa ce v-ati asigurat ca situatia este foarte clara si fara putinta de interpretare si nu neaparat pe baza unor prevederi legislative "pe spete" ci pe interpretarea prevederilor existente, eventual cu sprijinul jurisprudentei, daca este cazul.
Asa cum v-am spus se pot exprima pareri pe forum sub rezerva cunoasterii doar a datelor prezentate de dvs, existand o multime de alte elemente ce pot schimba radical datele problemei. ca de exemplu cele legate de lipsa/completarea unor informatii din documente sau cele legate de metode de evaluare "categorica", gen
"probabil ca nu are".
Astept si eu alte pareri.