avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de donatie cu clauza de habitatie viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de donatie cu clauza de habitatie viagera

Conform noului Cod Civil, se mai poate face un contract de donatie pe un bun imobil cu drept de habitatie viagera pe o camera din cele 2 ale imobilului? Va intreb deoarece notarul la care am mers ne-a spus ca nu se mai poate face acum habitatie ci doar uzufruct si doar pe tot imobilulul, nu mai merge doar pe o parte.
Si in plus, spune ca nu se poate face cu scutire de raport decat pana la rude de gradul 2, noi fiind de gradul 3. Are dreptate?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament Mike12 Mike12 Buna Seara, am doua intebari in legatura cu o mostenire a unui apartament. Eu am luat prin donatie de la mama mea, un apartament cu 3 camere (donatia ... (vezi toată discuția)
Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)
Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)