avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice fonduri europene
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice fonduri europene

In calitate de membru intr-o echipa de proiect pe fonduri europene am intocmit un caiet de sarcini, privitor la achizitia de sisteme de operare prin procedura de cerere de oferta. In caietul de sarcini am precizat procesoare INTEL. In urma unui audit, echipa de control s-a sesizat si a demarat procedura de aplicare a unei corectii a contractului.
Precizez faptul ca lucrez intr-o institutie publica, iar toata tehnologia de baza a sistemului informatic al Administratiei careia ne subordonam este bazata pe tehnologie INTEL. Sistemele de operare ale serverelor si aplicatiile specifice sunt optimizate pentru tehnologie Intel.
Am gresit in acest caz specificand in caietul de sarcini ca dorim achizitia de tehnologie INTEL? Am nevoie de un raspuns intrucat vom ajunge in fata instantei cu echipa de audit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 00Monica42 , utilizator 16:01, 3 Aprilie 2016
Nu ati gresit in masura in care puteti justifica cerinta prin raportare la art.38 din OUG 34, respectiv ca nu puteati achizitiona altceva.
Din cate cunosc va fi greu sa va dea vreun organ dreptate, pentru ca e mai usor pentru ei invers..
Dimpotriva, eu cred ca ati gresit. O simpla mentiune va scapa de toate durerile de cap. Mentiunea era: "INTEL sau echivalent". Ideea este urmatoarea: evident nu aveti competente in acest domeniu, dar ati semnat caietul de sarcini, asta inseamna ca v-ati asumat continutul acestuia. Nu inteleg de ce ati facut asta.
Pentru a explica parerea mea, va mentionez ca SISTEM DE OPERARE nu inseamna calculator, sau ce ati cumparat dumneavoastra. Sistemul de operare este altceva, cautati definitia. Cele mai cunoscute si utilizate sisteme de operare sunt: WINDOWS si LINUX.
Intel este o marca de procesoare, iar ca echipament harware nu sunt probleme de incompatibilitate cu celelalte marci de procesoare ale altor calculatoare dintr-o institutie. Exclus. Asa ca, scuzati-mi sinceritatea, trebuie sa va pregatiti bine aparerea. Puteam sa nu va raspund, dar e mai bine sa stiti sa aveti timp sa va ganditi.
INTEL-ul nu a inventat nimic ce nu poate sa faca un procesor de alta marca, toate fac acelasi lucru.

Bafta multa!
Multumesc, oricum. Ma gandeam ca am gresit cu acea mentiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am returnat un laptop cumparat online si mi se refuza plata novarom novarom am returnat un laptop ( dupa 2 zile) cumparat online, iar in mom. de fata a trecut o luna de cand mi se refuza plata acestuia pe motiv ca acesta avea un sistem ... (vezi toată discuția)
Achizitionare program informatic calin felicia calin felicia Daca asociatia nu detine calculator, are dreptul presedintele sa achitioneze un program informatic? (vezi toată discuția)