avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de 2 ori cercetare disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de 2 ori cercetare disciplinara?

Buna ziua tuturor
Intrebarea mea este urmatoarea:se poate face de doua ori cercetare disciplinara?Prima data am fost cercetata pentru alte motive ....nu a venit nici o decizie iar acum primesc prin curier (la domiciliu) o alta convocare insotita de decizia de suspendare a cmi pe durata cecetarii disciplinare privind alt motiv(de data asta f serios)
Pe convocare scrie ca ataseaza copii ale actelor doveditoare dar acestea nu sunt atasate nicaieri.
Puteti sa ma lamuriti?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:56, 10 August 2009
Avand in vedere ca nu toate cercetarile disciplinare trebuiesc sa se finalizeze cu sanctionarea salariatului , deci nu este obligatoriu sa fie emisa o decizie de sanctionare, este posibil ca in urma cercetarii initiale sa se fi concluzionat ca nu este cazul emiterii unei astfel de decizii.
Asa cum spune legea decizia de sanctionare se emite in 30 zile de la luarea la cunostinta a abaterii , nu mai tarziu de 6 luni, deci nu mai poate fi emisa o decizie de santionare pentru o abatere de la care au trecut 30 zile de la luarea la cunostinta asupra ei de catre conducere. Daca ar fi sa consideram ca data luarii la cunostinta data la care s-a intocmit procesul verbal de aducere la cunostinta conducerii abaterea, poate sa coincida cu data la care a fost emisa convocarea pentru cercetare disciplinara, nu mai tarziu de aceasta data. Daca decizia de sanctionare in noua cercetare disciplinara va contine o sanctiune cu privire la o abatere cercetata anterior si ea este emisa dupa 30 zile de la aducerea la cunostinta a abaterii cercetate anterior , aceasta decizie este emisa cu incalcarea prevederilor codului muncii.
Bun,prima cercetare disciplinara a avut loc la 30.06 iar pentru a doua trebuie sa ma prezint in intervalul1.08-5.08
Si concediul medical cand a fost?
cu scuzele de rigoare ,am incurcat borcanele cu lunile. 22.07-31.08 concediu medical(am inceput recuperarea deci nu ar trebui prelungit).Prima cercetare 30.07 urmatoarea in intervalul 1.09-5.09.
cam ciudata o convocare oricand intr-un interval de ziel, e prima data cand aud, dar s-ar putea sa fie corect legal :)
In codul muncii spune ca rebuie precizat "obiectul, data, ora şi locul întrevederii. "

Vroiam sa mai adaug ca eu am considerat intotdeauna ca un concediu medical suspenda acel termen de 30 de zile de la data la cae angajatorul ia la cunostiinta faptele prin referat.

As deduce din ce ati spus pana acum ac este vorba probabil de acelasi referat initial care se continua acum printr-o convocare duap perioada de concediu medical, care sa nu poata fi atacata pentru vicii de forma sau de fond in instanta.

presupun acest lucru, in ideea ca se putea pune problema ilegalitatii primei convocari ca urmare a faptului ca dvs erati in medical atunci;
Desi v-ati prezentat, cu un avocat bun ati fi putut contesta o decizie de sanctionare in baza faptului ca starea de boala existenat nu v-a permis sa va prezenatti apararile in mod eficient, nu?
Poate aveati febra de 39=40 de grade, lucru care v-ar fi afectat gandirea logica, nu?

Alte discuții în legătură

Termenul de emitere a deciziei de concediere disciplinara toushou toushou [b]Articolul 268, aliniatul 1, [/b] din Codul Muncii spune: - Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă ... (vezi toată discuția)
Incetare cm dupa concediu fara plata loredanaelena loredanaelena buna ziua am doi salariatii care au solicitat concediu fara plata de 3 si resp 6 luni incepand cu aug 2009.ei nu s-au intors la munca dupa efectuarea acestor ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)