avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... MANDAT COMERCIAL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

MANDAT COMERCIAL

Dacă puteti să mă ajutati cu cu model de contract de mandat comercial
O A.F. sau un S.R.L. ar trebui să comercializeze (vândă )produsele furnizate de societatea mea, în magazinul meu, în baza unui contract de mandat comercial, în schimbul unei sume de bani, care variază în functie de cantitatea de marfă vândută.
Multumesc anticipat !!!!!!


CONTRACT DE MANDAT COMERCIAL

Art. 1. PÃRŢILE CONTRACTANTE

Societatea Comercială ........................ cu sediul în ................. telefon .................... fax ..................... înmatriculată la Registrul comerţului ..................... sub nr. .............. având contul nr. ......................... la Banca .......................... şi codul fiscal nr. ....................... reprezentată prin .............................. în calitate de MANDANT şi

Dl./D-na/S.C. ................................... domiciliat (ă) în ...................... (sau având sediul în ........................) identificat prin ...................... B.I. nr./Paşaport nr. ............. eliberat de ...................... în calitate de MANDATAR

Art. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI

MANDANTUL .................. împuterniceşte pe mandatarul .............. .................... să negocieze şi să contracteze următoarele mărfuri: în condiţiile de calitate, livrare, preţ, prevăzute în anexă. Tot prin grija mandatarului, mărfurile vor fi transportate şi depozitate în depozitul mandantului din ................... .
Cheltuielile necesare vor fi suportate de mandant şi justificate de mandatar.

Art. 3. REMUNERAŢIA

Mandantul se obligă să plătească mandatarului pentru prestaţia realizată ...........% din valoarea tranzacţiei încheiate.
La începerea operaţiunii, mandantul va acorda mandatarului un avans în sumă de ................. lei, eşalonată în 3 luni, începând cu data de .............. săptămânal. Rata următoare se va acorda numai după ce se vor justifica sumele anterioare.
Mandantul îşi rezervă dreptul de control asupra modului în care mandatarul îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale.

Art. 4. EXECUTAREA MANDATULUI

Executarea mandatului se va considera încheiată în momentul în care marfa va fi recepţionată de reprezentantul mandantului.

Art. 5. Actele juridice încheiate de mandatar pentru realizarea tranzacţiei cu partenerul extern pentru care a fost împuternicit, vor fi semnate în calitate de reprezentant al mandantului, prezentând la cerere împuternicirea dată de acesta.




Art. 6. GARANŢII

Mandatarul va asigura garanţiile necesare pentru executarea contractului cu partenerul extern şi va răspunde atât pentru daunele efectiv suferite, cât şi pentru câştigul nerealizat.
Ambele părţi se obligă să execute cu bună credinţă contractul încheiat.

Art. 7. LITIGII

Litigiile ce izvorăsc din prevederile prezentului contract se vor rezolva pe cale amiabilă. Dacă acest lucru nu este posibil, litigiile se vor rezolva de către instanţa competentă.

Redactat în două exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

MANDANT, MANDATAR,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intermedieri marius_fd marius_fd recent am deschis o firma de intermedieri si as dori sa aflu si eu care este contractul cel mai bun pentru intermediarea unei afaceri cu beneficiarul (vezi toată discuția)
Imputernicire ONU EMIL ONU EMIL Daca o firma ma imputerniceste sa o reprezint in relatiile cu o alta societate fara a fi angajat,dar imputernicirea contine datele mele personale in ce masura ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa prin procura cargotechsrl cargotechsrl Pentru ca urmeaza sa plece din tara, un membru al familiei mele doreste sa ma imputerniceasca printr-o procura notariala sa-i infiintez un PFA la o data ... (vezi toată discuția)