avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Continuare activitate functionar public
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuare activitate functionar public

Sunt functionar public si indeplinesc conditii de pensionare prin reducerea varstei. deoarece am grupa de munca. Am 59 de ani si conform legii 263/2010 abia la 60 de ani si 10 luni indeplinesc conditiile de varsta standard.
Daca vreau sa ma pensionez la cerere, conform grupei de munca In ce conditii pot continua activitatea in institutia publica (functionar public) conform legii 134/2014 pana la implinirea varstei standard?
Fac cerere de continuare a activitatii ? dau concurs pe postul meu care devine vacant? Ce variante sunt?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 1 Aprilie 2016
In conditiile in care veti fi admis la concursul/examenul organizat pentru ocuparea acelui post, deoarece raportul de serviciu va inceta de drept la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, conform art.98 alin.1lit. d din Legea 188/1999.

Codul Muncii
Art. 30
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
......
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Codul muncii sau statutul functionarilor publici v-a avea prioritate? rozi88 rozi88 Daca un functionar public (femeie) doreste sa opteze pentru continuarea activitatii pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani conform: - ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta oxi oxi Buna ziua, Am rugamintea daca poate sa ma ajute cineva, eu in data de 20.06.2017 indeplinesc conditiile de pensionare iar conform ART. 98 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)