Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Cererile cu valoare de peste 1.000.000 Ron, sunt de competenta materiala a curtii de apel.
ART. 10
Instanţa competentă
(1) Litigiile privind actele administrative emise sau încheiate de autorităţile publice locale şi judeţene, precum şi cele care privesc taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora de până la 1.000.000 de lei se soluţionează în fond de tribunalele administrativ-fiscale, iar cele privind actele administrative emise sau încheiate de autorităţile publice centrale, precum şi cele care privesc taxe şi impozite, contribuţii, datorii vamale, precum şi accesorii ale acestora mai mari de 1.000.000 de lei se soluţionează în fond de secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel, dacă prin lege organică specială nu se prevede altfel.
(...)
(2) Recursul împotriva sentinţelor pronunţate de tribunalele administrativ-fiscale se judecă de secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel, iar recursul împotriva sentinţelor pronunţate de secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel se judecă de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dacă prin lege organică specială nu se prevede altfel.
(...)
Deci e cum credeam. Apel (cale ordinara de atac) nu mai exista.
Recursul da este posibil, dar nu vorbim in cauza despre el fiindca este o cale extraordinara si deci nu face obiectul intrebarii..
Nu aveam cum sa ma refer la alte cereri, din moment ce in baza art. 96 cpc (...)
Dvs. La ce credeati ca m-am referit ?
Adrian_Gorj a scris:
Deci e cum credeam. Apel (cale ordinara de atac) nu mai exista.
Cum adică "nu mai există"? Hotărârile pronunţate în litigiile de contencios administrativ nu au putut fi atacate niciodată cu apel. Cel puţin aceasta este situaţia începând cu anul 1990, an în care a intrat în vigoare Legea nr. 29/1990 a contenciosului administrativ.
Adrian_Gorj a scris:
Recursul da este posibil, dar nu vorbim in cauza despre el fiindca este o cale extraordinara si deci nu face obiectul intrebarii..
Aşa cum v-am spus de la bun început, singura cale de atac posibilă în materia contenciosului administrativ a fost şi a rămas recursul. Apelul nu există şi nici nu a existat.
Hotărârile pronunţate de curţile de apel în primă instanţă nu sunt definitive, aşa cum greşit concluzionaţi în mesajul dvs. iniţial. Doar hotărârile pronunţate în recurs sunt definitive.
Adrian_Gorj a scris:
Nu aveam cum sa ma refer la alte cereri, din moment ce in baza art. 96 cpc (...)
Dvs. La ce credeati ca m-am referit ?
:-/
Eu nu credeam nimic. Am preferat să am reţineri în exprimare pentru că nu sufăr de boala românească a omnişcienţei. Întrucât remarc că intervenţia mea v-a deranjat, mă retrag din discuţie şi vă doresc mult succes în întreprinderile dvs.