avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recursul în materia contenciosului administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recursul în materia contenciosului administrativ

Va rog sa-mi spuneti daca Legea Contenciosului Administrativ nr. 554/2004 deroga de la prevederile Noului Cod de Procedura Civila in ceea ce priveste recursul. In Legea 554/2004 a ramas termenul de recurs de 15 zile pentru declararea recursului fata de 30 de zile in C. Proc. Civ.? De asemenea, in contencios administrativ nu va exista apel (in Legea 554/2004 nu se face nici macar o referire la calea de atac a apelului)? Daca nu va exista apel iar recursul nu are caracter devolutiv conform noului C.Proc. Civ., atunci inseamna ca recursul in contencios administrativ este aproape imposibil, fiind de cele mai multe ori inadmisibil, doarece motivele de recurs nu se incadreaza in motivele de casare de la art. 488 C. Pr. Civ.
Exista vreo alta interpretare a legislatiei cu privire la recursul in contencios administrativ decat cea pe care am prezentat-o mai sus? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:10, 16 Februarie 2013
Da, cam asta este esenţa. Hotărârile judecătoreşti pronunţate în această materie pot fi atacate numai cu recurs iar termenul de recurs a rămas de 15 zile de la comunicare. Motivele de recurs sunt, cum ştiţi, cele prevăzute la art. 488 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. Legea nr. 554/2004 este prevedere cu caracter special faţă de Codul de procedură civilă şi, având acest caracter, se aplică întotdeauna cu prioritate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul cauzei la curtea de apel. mai exista apel ? Adrian_Gorj Adrian_Gorj Buna seara ! Am o mica nelamurire in ce priveste exercitarea acestei cai de atac in urmatoare situatie : Cererile cu valoare de peste 1.000.000 Ron, sunt ... (vezi toată discuția)
Recurs contencios administrativ vasile2013 vasile2013 In cadrul unui litigiu de contencios administrativ inceput pe noul cod de procedura civila, formularea recursului trebuie sa se circumscrie motivelor de ... (vezi toată discuția)
Cer informatii interes public casei de pensii la as sau contencios?? aidu aidu Am formulat o intrebare, pe situl casei de pensii, https://www.cnpp.ro/web/guest/intreaba-un-consultant Respectiv i-am intrebat, la modul general, cum pot sa ... (vezi toată discuția)