avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit

am inchiriat un apartament si cei de la finante mia trimis ca trebuie sa platesc impozit pe venit si mie si sotiei deci pe un venit platim de doua ori
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:42, 4 Septembrie 2009
luci6775 a scris:

am inchiriat un apartament si cei de la finante mia trimis ca trebuie sa platesc impozit pe venit si mie si sotiei deci pe un venit platim de doua ori


1. Chiria trecuta in contractul de inchiriere este impartita la doi pentru ca proprietarii apartamentului sunt sot si sotie, verificati va rog contractul de inchiriere si declaratia completata de Dvs si sotie.
2. Impozitul pe venit este pentru fiecare proprietar, dupa ce au fost deduse cheltuielile forfetare.
3. Nu uitati anul urmator pana la data de 15 mai, declaratia 200 trebuie completata si depusa la fisc pentru amandoi.
Foarte corect!=D>
Practic impozitul este impartit la 2 fiind dvs si sotia coproprietari!
Ca sa verificati daca este corect calculati-va singuri cat trebuie sa platiti impozitul! Trebuie sa platiti 16% din 75% din valoarea chiriei incasate .Practic trebuie sa platiti 12% din valoarea chiriei incasate lunar!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)
Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)
Completarea declaratiei 212 in caz de inchirierea unui singur apartament octavian57 octavian57 Un pensionar cu pensie 1900 ron / luna , a inchiriat un apartament cu o chirie de 1200ron/luna incepind cu 0ctombrie 2016. La aceea data a inregistrat ... (vezi toată discuția)