avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebari - cuprins dosar contestatie, taxa timbru, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebari - cuprins dosar contestatie, taxa timbru, permis

Buna seara,
1.Daca fac o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal trebuie sa specific in contestatie ca vreau sa fiu judecat in lipsa ? (daca nu doresc sa ma prezint la proces)
2.Ce trebuie sa contina dosarul impotriva unui proces verbal de contraventie? ( eu stiu de : copie dovada circulatie,copie proces verbal, copie plangere, copie buletin ? , cate copii din fiecare? )
3.Daca platesc taxa de timbru in contul judecatoriei .. cum procedez? atasez chitanta la dosar cand il trimit prin posta? (avand in vedere ca doresc sa il trimit prin posta) .. sau ?
4.Dosarul cu acte il trimit cu confirmare de primire?
5.De unde ridic permisul dupa ce primesc certificatul de grefa? De la sediul politiei in localitatea unde mi-a fost retinut permisul? sau de la sediul politiei in localitatea unde domiciliez?

Cam atatea nelamuriri am deocamdata :sorry:

Va multumesc anticipat !!:)
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
kiddilau, utilizator
Cel mai recent răspuns: kiddilau , utilizator 03:50, 11 Ianuarie 2010
Multumesc ,dar nu este nevoie !
Am sa-ti scriu aici cum sa procedezi dar te rog mai citeste si mesajul meu unde iti spun sa pleci devreme joi catre Pitesti .
ok.
Imi propun sa ajung la Pitesti de dimineata buna si dupa cum ti-am spus in celelalte mesaje.. o sa ajung acolo cu taxa platita in contul lor si timbrele cumparate :D .. sa nu am alta treaba acolo.

Ms
Buna dimineata .
Am sunat la Judecatoria Pitesti si este exact ce am scris si in celelalta mesaje,taxa de timbru judiciar o platiti chiar acolo la Judecatorie ,doar timbre judiciare sa aveti la dumneavoastra si dosarul complect.
Cu bunavointa si cu insistenta puteti sa rezolvati intr-o singura zi.
Succes ! Astept sa-mi spuneti daca a-ti rezolvat.

Alexandra
Va multumesc mult pentru tot ajutorul acordat si pentru informatii!!
Astazi mi-am procurat timbrele judiciare. Din pacate am gasit doar de 0,5 lei.. sper ca nu conteaza ca sunt mai scumpe :)) ..ar fi chiar culmea. Ma bucur ca pot plati taxa aceea la judecatorie.. sa nu am alte drumuri. Va tin la curent cu noutati.
O zi frumoasa in continuare!

Vlad
Succes !:thumbup:

Alte discuții în legătură

Termen legal 15 zile - plangere contraventionala (permis suspendat 90 de zile) Nicoleta Sisca Nicoleta Sisca Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Daca termenul legal de 15 zile pentru depunerea contestatiei impotriva PV ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30 zile Brezae Brezae Din pacate problema mea este in urmatorul fel: deplasandu-ma catre localitatea Slobozia, jud. Ialomita, intr-o comuna, in zona de actiune a indicatorului ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru o trecere fictiva pe culoarea rosu a semaforului dandinu dandinu Buna seara, In dimineata aceasta, in jurul orei 5:00 a.m, veneam dinspre Piata Arcul de Triumf spre Piata Victoriei, pe blvd. Kiseleff. La una din ... (vezi toată discuția)