avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM pe durata campaniei electorale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM pe durata campaniei electorale

Buna ziua! Un angajat contractual de la o Primarie, trebuie sa-si suspende contractul de munca daca doreste sa candideze pentru functia de Primar? Daca da, cu cat timp inainte trebuie depusa cererea? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 4 Aprilie 2016
Codul muncii nu prevede o astfel de situatie pentru suspendarea c.i.m.

In acest sens, persoana in cauza poate solicita acordarea unui CFP.
Multumesc pentru raspunsul Dvs.! Problema este ca actualul Primar nu va aproba o cerere de CFP. Daca ramane angajat candidatul pe duarat campaniei electorale, se incalca vreo prevedere legilstaiva? Eu personal nu am gasit, de asta va deranjez. Am vazut doar in cazul functionarilor publici ca raportul de serviciu se suspenda pe duarat campaniei...
Nu exista o astfel de situatie in Codul Muncii.
Daca candidatul ramane angajat la aceeasi Primarie pe durata campaniei electorale, inevitabila incalcare a Legii 477/2004 ar putea avea drept consecinta o sanctiune disciplinara sau chiar demiterea?
Intr-adevar, incalcarea Codului de conduita a personalului contractual poate duce la o sanctionare disciplinara a salariatului respectiv.

Legea 7/2004
Art. 10. - Activitatea politica
In exercitarea functiei detinute, personalului contractual ii este interzis:

a) sa participe la colectarea de fonduri pentru activitatea partidelor politice;
b) sa furnizeze sprijin logistic candidatilor la functii de demnitate publica;
c) sa colaboreze, atat in cadrul relatiilor de serviciu, cat si in afara acestora, cu persoanele fizice sau juridice care fac donatii ori sponsorizari partidelor politice;
d) sa afiseze in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice insemne ori obiecte inscriptionate cu sigla sau denumirea partidelor politice ori a candidatilor acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la campania electorala danciusimona danciusimona In ce conditii poate participa o persoana, care este angajata la o primarie, ca personal contractual,respectiv referent cultural , la campamia ... (vezi toată discuția)
Apartenenta politica ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 daca lucrez în administratia publica locala ca si personal contractual la o primarie, pot sa fiu membru al vreunui partid plitic?? (vezi toată discuția)
Functionar public implicat in campanie electorala? miruna1popescu miruna1popescu Buna ziua, Sunt functionar public intr-o primarie locala si as dori sa stiu daca este legal ca eu, prin statutul avut, sa fiu implicata in orice fel de ... (vezi toată discuția)