avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Info ref: termen de plata a zilelor de concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Info ref: termen de plata a zilelor de concediu neefectuate, dupa incetarea contractului de munca

Buna ziua,

Contractul de munca a incetat pe data de 09.03.2016.
Din 2015 si 2016 au ramas de plata 14 zile de concediu de odihna.
In contractul de munca, plata salariului se face in fiecare luna pe data de 5.

Va rog sa-mi spuneti care este termenul limita de plata a zilelor de concediu neefectuate. Cu alte cuvinte, angajatorul este obligat sa-mi plateasca zilele de concediu pana pe data de 05.04.2016?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 4 Aprilie 2016
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale Birtolon Birtolon Cînd pot primi salariul și banii de concediu de odihnă neefectuat după încheierea preavizul ui? (vezi toată discuția)
Plata salariului și a zilelor de concediu neefectuate în cazul încetării contractului cu acordul partilor cristinanica78882 cristinanica78882 În cazul în care am încetat contractul de munca cu acordul părților conform art. 55 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) angajatorul îmi va plăti zilele ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu ElenaFurtuna ElenaFurtuna Buna ziua. As vrea sa stiu cum se procedeaza conform legii cu plata salariului catre angajatul care si-a dat demisia si inca mai are zile de concediu pentru ... (vezi toată discuția)