avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spargere lacate pentru acces in casa coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spargere lacate pentru acces in casa coproprietate

Buna dimineata,
Am un proces pe rol pentru o mostenire intr-un sat din Romania. Unchiul meu este principalul oponent cu care ma judec si nu reusesc sa ma inteleg.
In principal ma intereseaza dreptul meu actual asupra casei ce este disputata in proces.
El a pus lacate la toate usile de acces in casa si anexele gospodaresti si nu doreste sa-mi dea chei pentru acces liber acolo. Fiind din alt judet, nu am cum sa discut fata-n fata cu el, mai ales data fiind si situatia ce a devenit din ce in ce mai tensionata cu procesul, astfel la telefoane nu-mi raspunde, la email-uri nu-mi raspunde.
Vreau sa stiu! Am dreptul sa sparg lacatele respective si sa intru fara niciun fel de restrictie in casa la care, practic, si eu sunt inca coproprietar avand in vedere ca procesul este inca pe rol iar instanta nu mi-a ingradit niciun drept in privinta casei?
Ce repercusiuni pot suferi daca sparg lacatele si intru in propria-mi casa, avand in vedere si faptul ca el nu are niciun drept suplimentar, superior fata de mine, are exact aceleasi drepturi egale ca si mine doar ca a pus ce lacate a dorit de la sine putere fara sa-mi dea nicio o cheie de acces?
Mi s-ar parea o absurditate sa apelez la politie pentru a intra in propria-mi casa…
Dumneavoastra chemati politia cand intrati in casa dumneavoastra?!
Astept raspuns cu deosebit interes. Daca e nevoie revin cu lamuriri suplimentare.
Va multumesc.
Care propria casa, locuiti acolo ?
Nu. Nu locuieste nimeni.
Ati folosit candva sau de und evine asta cu propria-mi casa? aveti un act de proprietate pe numele dvs ? Inteleg ca a fost casa cuva si dvs sunteti unul din mostenitori, nu ca e casa dvs.
Cereti in instanta un partaj de folosinta.
A fost a bunicului meu care a decedat demult. Nu am niciun act de proprietate asupra casei respective pe numele meu. Nimeni nu are. Am explicat, zic eu, destul de clar care e situatia acelei case. Repet intrebarile! Am dreptul sa sparg lacatele respective si sa intru fara niciun fel de restrictie in casa la care, practic, si eu sunt inca coproprietar avand in vedere ca procesul este inca pe rol iar instanta nu mi-a ingradit niciun drept in privinta casei? Ce repercusiuni pot suferi daca sparg lacatele si intru in propria-mi casa, avand in vedere si faptul ca el nu are niciun drept suplimentar, superior fata de mine, are exact aceleasi drepturi egale ca si mine doar ca a pus ce lacate a dorit de la sine putere fara sa-mi dea nicio o cheie de acces? Multumesc anticipat.
eu zic ca nu ati explicat destul de clar.

si eu sunt inca coproprietar

de aici se deduce ca ati dezbatut succesiunea si procesul e de partaj.
iar de aici rezulta ca nu ati dezbatur succesiunea, acum o dezbateti in instanta.
Nu am niciun act de proprietate asupra casei respective pe numele meu

lacatele sunt ale lui, va poate face plangere pt distrugere.

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa intru in domiciliul meu? hypy hypy buna ziua, as dori si eu un sfat. sunt unul dintre mostenitorii unui apartament. cotatia mea este de 1/10. eu am domiciliul stabil la adresa acelui apartament. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.mama mea detinea impreuna cu unchiul meu un apartament ... GDanaS GDanaS Buna ziua.Mama mea detinea impreuna cu unchiul meu un apartament dobandit prin mostenire de la parintii lor (respectiv bunicii mei).Mentionez faptul ca mama si ... (vezi toată discuția)