avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spargere lacate pentru acces in casa coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spargere lacate pentru acces in casa coproprietate

Buna dimineata,
Am un proces pe rol pentru o mostenire intr-un sat din Romania. Unchiul meu este principalul oponent cu care ma judec si nu reusesc sa ma inteleg.
In principal ma intereseaza dreptul meu actual asupra casei ce este disputata in proces.
El a pus lacate la toate usile de acces in casa si anexele gospodaresti si nu doreste sa-mi dea chei pentru acces liber acolo. Fiind din alt judet, nu am cum sa discut fata-n fata cu el, mai ales data fiind si situatia ce a devenit din ce in ce mai tensionata cu procesul, astfel la telefoane nu-mi raspunde, la email-uri nu-mi raspunde.
Vreau sa stiu! Am dreptul sa sparg lacatele respective si sa intru fara niciun fel de restrictie in casa la care, practic, si eu sunt inca coproprietar avand in vedere ca procesul este inca pe rol iar instanta nu mi-a ingradit niciun drept in privinta casei?
Ce repercusiuni pot suferi daca sparg lacatele si intru in propria-mi casa, avand in vedere si faptul ca el nu are niciun drept suplimentar, superior fata de mine, are exact aceleasi drepturi egale ca si mine doar ca a pus ce lacate a dorit de la sine putere fara sa-mi dea nicio o cheie de acces?
Mi s-ar parea o absurditate sa apelez la politie pentru a intra in propria-mi casa…
Dumneavoastra chemati politia cand intrati in casa dumneavoastra?!
Astept raspuns cu deosebit interes. Daca e nevoie revin cu lamuriri suplimentare.
Va multumesc.
Nu s-a intocmit niciun inventar al bunurilor mobile existente.
Este foarte simplu de dedus ce ma deranjeaza: comportamentul lui abuziv de a pune lacate, a nu-mi da cheie si a nu-mi permite astfel liberul acces in acel imobil.
Trebuie sa dau explicatii cuiva de ce vreau sa intru in acel imobil pentru care ne judecam si caruia nu i s-a stabilit clar inca un proprietar?! Legile in tara asta sunt facute sa protejeze hotii, parsivii, smecherii?!
Vreau ca sa intru acolo ca sa meditez la nemurirea sufletului, de exemplu! Am dreptul? Sau trebuie sa chem politia, sa fac cerere in instanta, sa chem martori etc.?! El procedeaza asa cand intra acolo?!
Totul mi se pare de o absurditate de nedescris si nimeni nu spune CLAR cum pot fi puse la punct astfel de persoane ce procedeaza asa!
Unii se chinuie sa actioneze cat mai riguros, dupa lege iar altii actioneaza si te lasa pe tine sa ochii-n soare sa contemplezi cum trebuie sa procedezi legal.
@claudiu07: treceti si Dvs. pe acolo si cu orice mijloace puneti si Dvs propriile lacate !!! veti contribui la o redundantza a protejarii imobilului supus partajului ( succesiunii, etc ) Daca este corect ceea ce spun antevorbitorii mei, unchiul va suferi ACELEASI consecinte in cazul in care sparge lacatele Dvs. ! zic si eu... eu asa as face !
Eu n-as taia in plus pe langa rana, m-as duce la medic. Legile nu sunt proaste, sunt doar nestiute, neaplicate etc.
Imi pare ca vreti sa intrati pentru ca vreti. Legea insa face diferente intre cei ce folosesc sau nu imobilul, intre sesinari si nesesinari, sunt multe aspecte de clarificat. Mergeti la o consultatie, puteti cere nefolosinta, depinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati ! nu stiu ce inseamna , ... otilia64 otilia64 Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati ! Nu stiu ce inseamna , dar cineva ma acuza ca antamez o lucrare cu un lacatus. Nu stiu ce inseamna asta, ce fac gresit? (vezi toată discuția)
Cum pot sa intru in domiciliul meu? hypy hypy buna ziua, as dori si eu un sfat. sunt unul dintre mostenitorii unui apartament. cotatia mea este de 1/10. eu am domiciliul stabil la adresa acelui apartament. ... (vezi toată discuția)