avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stabilirea vechimii in munca pentru angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stabilirea vechimii in munca pentru angajare

buna ziua,

as dori sa stiu cum se stabileste numarul anilor privind vechimea in munca, astfel:

1. in cazul contractelor cu timp de lucru de 6 ore, respectiv de 2 ore si

2. in cazul in care un angajat are mai multe contracte in aceeasi perioada, cu timp diferit de lucru, de 8 ore, respectiv de 2 ore.

va multumesc!
1. Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
.....

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza stagiul de cotizare la sistemul public de pensii.

2. Astfel , 1 an de zile lucrat cu timp partial = 1 an de zile lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare

3. In cazul in care un angajat are mai multe contracte in aceeasi perioada, cu timp diferit de lucru, de 8 ore, respectiv de 2 ore, vechimea in munca este aceeasi nu se cumuleaza .
Astfel:
1 an de zile lucrat cu un c.i.m. = 1 an de zile lucrat cu mai multe c.i.m. = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare

Insa, la pensie se cumuleaza veniturile realizate in baza mai multor c.i.m.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii Nefertary Nefertary Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa ce am semnat un contract de munca pe durata nedeterminata de 8 ore si am lucrat cu acest program 8 luni, seful imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca V.Stroescu V.Stroescu In prezent am doua contracte de munca unul de 8 ore si unul de 2 ore. Recent am aflat ca cel de 2 ore este contractul de baza, iar cel de 8 ore este cumul ... (vezi toată discuția)