avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Desfintare Firma S.R.L
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Desfintare Firma S.R.L

Buna ziua, am deschis o firma in 2009 care nu am folosito niciodata. Tot cam prin aceiasi perioada statul roman a introdus taxa fortfetara de 1500 lei parca pe care nu am platito. Intre timp am plecat din tara , si nu stiu ce sa mai intamplat cu firma. Intrebarea mea e , ar fi o solutie sa inchid firma fara a platii taxa fortfetara + penalitati care statul roman sigur le-a introdus?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:14, 5 Aprilie 2016
Trebuie sa scoateti certificat fiscal de la fisc sa vedeti daca sunteti inregistrat cu debite, apoi in functie de aceasta, fie platiti si dizolvati radiati firma voluntar, fie o bagati in insolventa (sunt si aici niste conditii) si in final firma va fi dizolvata si radiata, insa nu putem sti daca veti plati sau nu datoriile firmei din banii dvs. personali (chestiunea nu-i complicata, insa necesita informatii, mai mult decat ati prezentat dvs. pe forum).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intra in insolventa? pansii pansii Buna ziua, Am o societate infiintata in 2008, pe vremea impozitului forfetar. Societatea nu a desfasurat activitati economice, nu s-au inregistrat venituri ci ... (vezi toată discuția)
Firma, datorii, forfetar Melidna12 Melidna12 Buna ziua! Ce modalitate de inchidere, declarare faliment, etc are o firma care nu a avut nici un fel de activitate dar din cauza neglijentei asociatilor a ... (vezi toată discuția)
Impozit auto tudu_dora tudu_dora buna ziua.am o problema f mare.acum 5 ani am adus in Romania masina pe care o detineam in Italia dupa ce acolo am radiat o.aici am incercat sa o inmatriculez ... (vezi toată discuția)